Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
Ani mi się sni Cie powstrzymywać. Ja też bym chcial poznać chmielmilej'ą. Ale skoro masz zamiar ją do nas sprowadzić to ok Sekcja trójmiejska urośnie!
To jakby wykracza powoli poza ramy tematu, ale...
My tam pogadamy jeszcze z Chmielmilej i może powiększymy sekcję śląską kosztem trójmiejskiej . U nas jakoś mało skandali, więc jeden by się przydał
Znane uzdrowisko na wschodniej Moravě doczekało się w tym roku swojego browaru. Powstał on blisko luhačovického zámku (czyli pałacu) z 1738 roku, w przemysłowej przybudówce do budynków restauracji i pensjonatu "U koňa". Przyjeżdżając do Luhačovic pociągiem mijamy ten kompleks...
Plany się zmieniają, okazuje się że jutro jeszcze będe w Tychach. I zaplanowałem sobie wizyte w Chorzowie i Katowicach. Mam zamiar zawitać na lanego Imielina i Bonera. Będe tam między 14 a 18. Ostatnio część sekcji śląskiej marudziła że przyjechałem i się nie spotkałem wiec... ...
Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...
Skusiła nas oferta różnych kraftów na kranach. W przeciwieństwie do Frýdek-Místek, Jiřího Trnky 82, Pivovárek Morava który leży w części Mistek, Pivní Zkušebna jest we Frýdku. Przeszliśmy sobie spacerkiem stamtąd. Do dworca jakieś 2km.
Comment