29. XII - 01. I. '07r., Cieszyn i okolice, Sylwestrowe Spotkanie 2006r.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy
    W związku z tym, że wyszło na to, że poruszać się będę do Cieszyna autem,
    ... ja w związku z tym będę wracać do Wroc autem, oczywiście zabiere ze sobą 3 osoby na doczepkę, najchętniej, żeby jedna z tych osób była kierowcą
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ZIOMEK2
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 2523

UWAGA ŚLEDZIE!
      W związku z tym, że wyszło na to, że poruszać się będę do Cieszyna autem, zahaczę pewnie o Zawiercie. Przyjmuję więc jakieś tam zamówienia na Jurajskie piwo.
      A i jeśli ktoś się pośpieszy, też może na jakieś Reginy (o ile coś dziś zdobędę).
      to pomyśl też o mnie ale nie wiem czy warto zabierać dodatkowe piwo skoro u nas będzie go pod dostatkiem jak innych destylatów,
      serków i wina za psi grosz !?

Comment

• JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6122

Ale to chodzi także o Reginę !!!
        Sławek weź ze sobą. Jak nie będzie chętnych to może Maruśka przywiezie do Wrocławia i pomyślimy co z tym zrobić
        MM961
        4:-)

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
          a co ja moge zrobić z tymi knajpami w Ołomuńcu ?

Maila wysłałem i to wszystko już 10 dni temu z info, że dnia 30go przy sobocie będzie około 10 osób w godzinach obiadowych !
          Będzie się np u Moritz'a to da się cynk do następnej knajpy a jak jeszcze powiemy, że specjalnie z Polski przyjechaliśmy na Wasze piwka to przypuszczam, że nawet miejsca leżące się znajdą !?

Ja tak myślę, że po przyjeździe do Cieszyna to się jeszcze do nich przetelefonuje bo tam są tanie rozmowy jak piwo, zaś lokale mają czynne 30go w godz. 12-24 i jak mi odpisali to nie mają w tym dniu żadnych imprez, z miejscem wolnym też nie powinno być problemu jw, dopiero w Sylwestra organizują Sylwka, na co gorąco zapraszają ale niedziela tam nas nie inetresuje bo my prawdopodobnie będziemy w Wiśle lub w Ostrawie i Cieszynie!?
          Zaczynasz mnie dobijać ZIomek. Byłam w Ołumuńcu całkiem niedawno w browarze i wiem, że o miejsca tam krucho, więc nie pie... mi tu, że dla szanownej wycieczki z Polski nagle się znajdą. Przecież nie wyrzuca ludzi z lokalu.
          Ustal po prostu konkretną godzinę rezerwacji. Jak tego maila napisałeś tak jak tutaj, ze będziemy w godzinach obiadowych to jako jako właścicielka lokalu raczej potraktowałabym to jako informację, a nie jako rezerwację.
          Albo po prostu podaj tutaj szacunkową godzinę przyjazdu do Ołomuńca, a resztą ja się zajmę, bo jak tak dalej to Twoje rezerwowanie będzie wyglądać to czuję, że dupa z tego wyjdzie.
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• slavoy
            🥛🥛🥛
            • 2001.10
            • 5055

to pomyśl też o mnie ale nie wiem czy warto zabierać dodatkowe piwo skoro u nas będzie go pod dostatkiem jak innych destylatów,
            serków i wina za psi grosz !?
            Myślę raczej o zawinięciu tego piwa do domów, a nie spożywanie w Czechach...
            Dick Laurent is dead.

Comment

• ZIOMEK2
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 2523

ważne, głównie rezerwacje w knajpach ...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
              No a nie?

A tak serio: ustal jakieś godziny w tym Ołomuńcu na oko, z marginesem, nie będziemy pili na czas przecież. Wyjazd z Cieszyna 9.48
              trzymając się pierwotnego programu ustalono następujace rezerwacje do ewentualnej korekty tam na miejscu i wyboru: ( tel., mailem, osobiście - bliskość rynków, wybór piw i inne , na około 10os.)

Piątek:
              - Vojkovice, U Konićka
              - Dobra, Rest. na Sypce
              od godz. 13 - 18 w/g kolejności jw, jeśli zostanie nam trochę czasu to możemy zajechać do Fr.-Mistka i wrócić już bezpośrednio do Cieszyna.

Sobota:
              - Svatovaclavsky
              - Moritz
              od godz. 12.30 - 18.30 w/g kolejności jw

Niedziela:
              - po ewentualnym kuligu - w Wiśle " U Legierskich " od godz. 13 - 15
              - Cieszyn i Czeski Cieszyn: Targowa, Na Brandyse, Verdi, Na Saskiej Kępie (?) .... po godz. 17-tej, zaś od godz. 23 do 1szej cieszyński spektakl wizji i światła w rejonie rynków i Zamkowego Wzgórza

Jeszcze trzeba to dograć myślę, że pomożecie już tam na miejscu poprzez telefony!?

Uwaga!
              Telefonować warto z Cieszyna / Polska - wszelkimi sposobami, lecz z Czeskiego Cieszyna warto tylko tel kom. np do Olomuńca , zaś do Polski poprzez tel. automaty na bilony bo:
              - 1 min tel. kom do Polski to wydatek na 5 zł
              - 1 min z automatu to wydatek na 20 kcz czyli około 2,70 zł

Kurs korony czeskiej w Cieszynach na dzień 21 XII waha się w granicach 13,40 - 13,60zł za 100 kcz !
              Myślę, że nasza 13-ka nie będzie pechowa, a Marcin_wc to ma się dobrze bo dostał jedyneczkę !?

cdn

Comment

• ZIOMEK2
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.09
                • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
                Zaczynasz mnie dobijać ZIomek. Byłam w Ołumuńcu całkiem niedawno w browarze i wiem, że o miejsca tam krucho, więc nie pie... mi tu, że dla szanownej wycieczki z Polski nagle się znajdą. Przecież nie wyrzuca ludzi z lokalu.
                Ustal po prostu konkretną godzinę rezerwacji. Jak tego maila napisałeś tak jak tutaj, ze będziemy w godzinach obiadowych to jako jako właścicielka lokalu raczej potraktowałabym to jako informację, a nie jako rezerwację.
                Albo po prostu podaj tutaj szacunkową godzinę przyjazdu do Ołomuńca, a resztą ja się zajmę, bo jak tak dalej to Twoje rezerwowanie będzie wyglądać to czuję, że dupa z tego wyjdzie.

Myślmy pozytywnie a wszystko będzie dobrze !

Wszelka pomoc mile widziana, dzwoń rezerwuj podwójnie - Twoja wola !
                Last edited by ZIOMEK2; 2006-12-22, 14:32.

Comment

• ZIOMEK2
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 2523

W DSN meldujemy się w/g swoich imion i nazwisk/ termin a grupe stanowią:

(1) Marusia, Slavoy 28-01 I'07 (2) Jaqba, Qboland 29-01 I'07(3) ART, Maggyk 29-01 I '07 (4) Pepek, Wiktoria 29- 01 I'07(5) Beata, Paweł 30-01 I'07(6) Marcopoloc, ZIOMEK2 29-01 I'07( 7) Marcin_wc 28-01 I'07

adres DSN jest wszystkim znany ( post nr1 ) a ulicę znajdziesz na planie tu: www.cieszyn.pl
                  Czyli 6 dwójeczek z łazieneczkami oraz jedna jedyneczka z łazienką dla ostatniego - " ostatni będą pierwszymi, zaś pierwsi - ostatnimi "
                  a mówiłem, że warto !

Kwaterować się można już od godziny 8.00 danego dnia, wydłużyć pobyt +/- ale to już na miejscu i telefonując tam samemu - podaj swoje nazwisko i zaznacz naszą sylwestrową grupe !
                  Last edited by ZIOMEK2; 2006-12-22, 15:58.

Comment

• marcopolok
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 2334

UWAGA ŚLEDZIE!
                    W związku z tym, że wyszło na to, że poruszać się będę do Cieszyna autem, zahaczę pewnie o Zawiercie. Przyjmuję więc jakieś tam zamówienia na Jurajskie piwo.
                    A i jeśli ktoś się pośpieszy, też może na jakieś Reginy (o ile coś dziś zdobędę).
                    I ja i ja, na to i na to

Kupić brackie na wymianę?
                    bez brody...

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23894

Slavoyu drogi a przyjmiesz może tez zamówienie na przegląd piwek z Grudziądza oprócz przeglądu Zawiercia?
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23894

nie mogę już się doczekać wyjazdu

Spoko, Ziomek przedzwoni jeszcze do Olomouci przed Świętami i mam nadzieję że uda się konkretnie zarezerwować miejsca w tym dość obleganym miejscu. Jeśli nic nie wskóra spróbuję ja ich pomęczyć po świętach jeszcze (i okaże się że we dwójkę zarezerwujmey pół lokalu ) Najlepiej będzie jak poprosi się o dużą ławę dla naszej grupy w głębi lokalu za warzelnią/barem i schodami na pierwsze piętro.

w Starovaclavskim browarku są dwie kondygnacje - miejsc ogólnie jest dużo, ale wszystko było pozajmowane / porezerwowane non-stop jak ostatnio byliśmy. zatem dobrze będzie mieć miejsca już wcześniej obstalowane.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• slavoy
                          🥛🥛🥛
                          • 2001.10
                          • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                          Slavoyu drogi a przyjmiesz może tez zamówienie na przegląd piwek z Grudziądza oprócz przeglądu Zawiercia?
                          Się postaram, ale nie obiecuję, bo nie wiem czy się wyrobię do odpowiedniego sklepu przed świętami (w razie co choć to niepasterowane mam pod domem.
                          I błagam - piszcie co chcecie. I Zawiery i Reginy, czy tylko jedno z nich?
                          Dick Laurent is dead.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23894

Się postaram, ale nie obiecuję, bo nie wiem czy się wyrobię do odpowiedniego sklepu przed świętami (w razie co choć to niepasterowane mam pod domem.
                            bierz co będzie - jeśli się niejasno wyraziłem chodziło mi o przegląd piwek z Zawiercia i Grudziądza, co napisałem. Z Reginy jak coś będzie (poza pszenicą) to też chętnie. Ale nie oczekuję że będziesz latał po sklepach - ot jak będziesz miał po drodze i zobaczysz to i owo to po prostu weź

z góry dzięki

Comment

• kiszot
                              🍼🍼
                              • 2001.08
                              • 8107

Może jakaś Reginka dla sekcji górnoślaskiej w przelocie się znajdzie? Wszak po pieknej i gościnnej górnośląskiej ziemi będziesz podróżował.
                              Last edited by kiszot; 2006-12-22, 19:52.
                              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                              So von Natur, Natur in alter Weise,
                              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• ZIOMEK2
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.09
                                • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                                Może jakaś Reginka dla sekcji górnoślaskiej w przelocie się znajdzie? Wszak po pieknej i gościnnej górnośląskiej ziemi będziesz podróżował.
                                ju lepiej nie pisy w tzm temacie bo ci>e yapamie4tam !

Comment

Przetwarzanie...