Myślę, że nadszedł czas by się decydować. Za 4 tygodnie będzie już po imprezie
Litomyśl daje szansę w miarę dobrego dojazdu z Wrocławia, w miarę - bo ładnych parę godzin to jednak zajmuje. Ci, którzy muszą wracać w niedzielę, to sobie wyjadą, a reszta mogłaby spędzić w okolicy kilka dni dłużej.
Oto moja propozycja spędzenia tych dni.
11.08 - wyjazd z Wrocławia 5:55 pociągiem do Usti, lub o 7:24 z przesiadkami w Miedzylesiu i Lichkovie, z Usti do Litomysla autobus.
12.08 - Policka (lub bez niej), Hlinsko, Zdirec [nowy minibrowar], Havlickuv Brod (tu noclegi)
13.08 - Jihlava, Trebic [nowy minibrowar] + może Dalesice.
14.08 - Pelhrimov, Pacov
15.08 - Kacov, Kutna Hora [zwiedzanie miasta, ale może otworzą tam do tego czasu minibrowar, ponoć już coś warzą]
16.08 - Zlebskie Chvalovice, Medlesice, Pardubice [nocleg lub powrót do Wrocławia]
To tylko propozycja, może nikt ni będzie mógł zostać dłużej, może tylko na 1-2 dni. Można to zmienić, dostosować do sił i potrzeb
Nie sprawdzałem rozkładów, nie wiem na ile jest to wykonalne transportowo (np. dojazd do Dalesic).
PS - noclegi możliwe są też w Jihlavie, znalazłem tanią ubytovnę niemal w samym centrum.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-07-15, 11:49.
Milicki Browar Rynkowy oraz Browar Bamber mają przyjemność zaprosić piwowarki i piwowarów na spotkanie w Miliczu. Proponowany termin to 11 sierpnia. W planach sobotni spływ kajakowy rzeką Barycz z Potaszni do Milicza. http://www.kajaki-barycz.pl/ Po spływie w restauracji Parkowa część degustacyjn...
Ogólnie się nam nieco pokomplikowało i nie wiem, czy damy radę w jakimkolwiek terminie przed Zlotem, zatem planujcie, a my albo się dokooptujemy, albo zeżre nas zazdrość, jak nie będziemy mogli się dopasować
Coś mi się pomieszało. Okazuje się, że piwiarnia przy browarku w Žlebskich Chvalovicach czynna jest od piątku do niedzieli (a mi się wydawało, że poniedziałek - piątek),
zatem, jeśli wycieczka dojdzie do skutku, należałoby tam dotrzeć w niedzielę przed 17-tą. Jest to trudne do wykonania. Praktycznie zostaje tylko wyjazd o 8:30 rano i 3 przesiadki plus spacer.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-07-15, 18:22.
Ja jestem bardziej skłonny wybrać się jednak w bliższe mi rejony cieszyńskie. Z drugiej strony tam już kilka razy byłem, a w Litomyślu, czy też dalej - na Wysoczynie - jeszcze nie.
Olešnice, to miasteczko położone około 5 km na wschód od Trhové Sviny. Otoczone malowniczym terenem stawów Stropnice i wzgórzem Dubí. Z Žumberka wyszło 6.7 km.( w jedną stronę) pieszej, malowniczej wycieczki, więc czemu nie
Po środku miasteczka stoi XVI wieczny Zamek Oleśnicki,...
Kolejny browar który powstał we wiosce liczącej niewiele ponad 300 mieszkańców. Všejany - Vanovice to miejscowość leżąca pomiędzy miejscowościami Mlada Boleslav, a Nymburk i oprócz małego stawu, rzeczki i kościoła nic tam nie ma. Dopiero 10.06.22 roku do wiejskich atrakcji dołączyła...
Ktoś kto tu jeszcze nie był, a został w ten rejon Prahy przywieziony z zawiązanymi oczami, nigdy by nie uwierzył, że jest w stołecznym mieście. Dość wąska, około 6-kilometrowa dolina (Prokopské údolí), którą płynie Dalejský potok to przyrodnicza perełka zachodnich rubieży Prahy....
Niemiecka sieć dyskontów Norma działa też w Czechach od dobrych paru lat, ale nie jest mocno rozprzestrzeniona. Głównie w zachodniej części państwa oraz w Pradze.
Najbliżej polskiej granicy są w Harrachowie.
15 maja ruszamy, w Warszawie zaroi się od ogródków piwnych - i tych lokalnych z koncerniakami i tych z piwem rzemieślniczym.
Startuje Hopito Bar na Parkingowej, będzie Gorączka Złota, nad Wisłą wezmą nas Pod Kopyto, a skończyć możemy w Kuflotece na imprezie m.in: z Palatum i Ziemią...
Comment