Przyznam się do czegoś - przemawia przeze mnie zawiść i zazdrość do Wrocławia i Wrocławiaków (i Podwrocławiaków), za tego Szwejka, za tego Lwówka, za tego Spiża, za tego Namysłowa. I wszystko to z beczki

) i jego pragnieniem by było, by jeziora, lasy, dobre piwo i miłe towarzystwo przyjechały do Niego. Ja tam chętnie pojadę do dawnego woj. leszczyńskiego i można mnie już zapisać jako pierwszą chętną (bez marudzenia!
)
. Połączenia PKP z Leszna i Wolsztyna a PKS z Leszna i chyba Kościana. Co do ośrodka to jest to teren zamknięty, domki wolnostojące i szeregowe najczęściej 4-osobowe, wynajmowane przez całą dobę. Najprawdopodobniej nie było by problemu z, jak to nazwała Marusia, kręceniem nosem na nasze wybryki. Co do ceny to nie mam pewności, mogę to sprawdzić, ale coś koło 15 zł. Nie wiem czy we wszystkich domkach lecz w części na pewno jest pełen węzeł sanitarny. Dla kierowców informacja, że parking jest zarówno na terenie ośrodka jak i przed nim. Może być tylko jeden kłopot. We wrześniu w Boszkowie jest dość dużo ręcistów, również tam, a oni lubią ciszę i spokój.
We wrześniu również prawie wszystkie punkty tak zwanej małej gastronomii są już nieczynne. Dla wybrednych w pobliżu hotel i restauracja.

Comment