Jakieś sprecyzowane plany z kolejnym etapem podróży?
Wsiadamy do kolejnego pociągu, pksu, a później ładujemy przez łąki i lasy do celu
Jeszcze tylko muszę ożenić dziś Jacksona - tirowca z moim piwem, coby mi podrzucił do miejsca. Ten w sumie się odgraża, że wymieni, ale...wtedy naślę na niego kangura, bo to też już jego piwo
Ostatnia zmiana dokonana przez naczelnik; 2005-09-06, 09:30.
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
Zgadzam się z Małążonką, że nie ma sensu płacić 14 PLN za kawałek mięsa. Jeżeli istnieje możliwość zrobienia ogniska to możemy sobie zrobić kiełbaskę albo co tam kto chce. Co do smalcu to bardzo dobry pomysł i ja chętnie zwiększę pobierany ode mnie haracz.
Napiszcie tylko jeszcze co z obiadem bo ja zgubilem. Obiad całkowicie we włąsnym zakresie? Pewnie tak ale chcę to potwierdzić i jak rozumiem na terenie Rybaczówki nie można zamówić obiadu tylko trzeba się wycieczkować do Pułtuska? Co zresztą z przyjemnością uczynię chcąc poznać to ładne miasto.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Karkówce zdecydowane nie natomiast smalec uber alles. Żer ogniskowy każdy kto będzie chciał przywiezie/zdobędzie/zakupi we własnym zakresie.
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
Trzecia sprawa: haracz - na dzień dzisiejszy 27,00 zł / osoby (ewentualna dopłata w kwocie 1,00 zł / osoby, gdyby więcej od przewidzianej liczby osób z Browaru zechciało spędzić z nami również noc )... ceny atrakcji...
A tak uchylić trochę rąbka tajemnicy na jakie to atrakcje pójdzie haracz
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Smalec - trzy razy tak... byle nie walił czosnkiem...
Karkówkę to w razie czego się zorganizuje po drodze. Rozjedziemy jakiegoś abs-a...
Temat spożywczy rzeczywiście mógłby byc nieco rozszerzony- sprecyzowany.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Ps. Haracz pójdzie napewno na transport do Ciechanowa.
Mam nadzieję, że także na powrót
Z karkówy chętne zrezygnuję.
Jeżeli byłaby odpowiednia (bezdeszczowa) pogoda oraz zgoda właścicieli mozna byłoby zorganizować ognisko we własnym zakresie. Jeżeli jest jakiś lasek w pobliżu skąd można zaczerpnąć trochę drewna chętnie się po nie wybiorę.
A na ogień zapewne każdy coś może sobie kupić w sklepie na co tylko sam będzie miał ochotę.
Ognisko planowane jest na sobotę razem z dodatkami typu kiełbasa, chleb itp. - zakupów w tym kierunku czynić nie trzeba. W piątek miała być kolacja i mam drobne przecieki, że może smalczyk będzie tylko dodatkiem do... , ale to tajemnica, a i tak nie do końca pewna. Nie chcę zapeszać
Jedzenie: można zakupić w ośrodku - doskonałe ryby, mięsiwa, surówki, sałatki, jajecznice, kaszanki i inne. Nie zamawiałam obiadów, śniadań i kolacji, bo nie zawsze wszyscy są taką opcją zachwyceni. Kto na co ma ochotę - zamówi sobie z karty dań i po problemie. Kto nie chce płacić za kuchnię miejscową - robi sobie wcześniej w Pułtusku zakupy i ma do dyspozycji kuchnię polową. Należy tylko przy opcji własnych zakupów zabrać ze sobą sztućce, które tam poginęły. Talerze, szklanki, garnki, patelnie, lodówka obecne na miejscu. Było już o tym w temacie głównym, uważnie proszę czytać
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
I druga sprawa: haracz
Rozliczam: 15,00 zł / osoby - ognisko całonocne z drewnem, patykami, kiełbasą, chlebem i dodatkami (ceny Rybaczówki nie podlegające dyskusji)
6,00 zł - przejazd autokarami do i z Ciechanowa
6,00 zł - opłaty organizacyjne (nocleg sponsora, ognisko dla sponsora i częściowo zwrot kosztów poniesionych przy organizacji zlotu)
1,00 zł - smalec + chleb
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
Mamy obiecane 10 beczek 30-to litrowych + rolbar, które to dojadą do Rybaczówki w piątek koło południa
jest szansa , że zostanie coś do wieczora
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Krecik rozpoczął już proces organizacji tegorocznego zlotu.
Jak na razie wszystko wskazuje na to, że tym razem zostanie odwołany w Tleniu. Szczegóły później.
Comment