Na festiwalach panel degustatorski ktory wybiera najlepsze piwa festiwalu zazwyczaj jest prowadzony podczas festiwalu ale w odizolowanym miejscu. Mozna ich ogladac z boku lecz nie wolo im przeszkadzac , czesto ogrodzeni barierka lub czym podobnym. Ocenia sie wedlug formulaza , punkty z uwagami i podsumowuje.
Ogłoszenie
Collapse
Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
- Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
- Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less
VI WWP 2009 - Panel degustacyjny
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedziI dla tych są właśnie warsztaty, jeśli im się spodoba to za rok będę jako piwowarzy, a PANEL o którym tu mówimy jest dla tych co już to piwo ważą (składniki) i warzą, a spotkają się aby to co robią smakowało jeszcze bardziej i piwowarom i OMC piwowarom !!!
Comment
-
-
Sorrki Marcin ale ja też nie bardzo wiem o czym tak naprawdę pisałeś."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krotoszyniak Wyświetlenie odpowiedziNa festiwalach panel degustatorski ktory wybiera najlepsze piwa festiwalu zazwyczaj jest prowadzony podczas festiwalu ale w odizolowanym miejscu. Mozna ich ogladac z boku lecz nie wolo im przeszkadzac , czesto ogrodzeni barierka lub czym podobnym. Ocenia sie wedlug formulaza , punkty z uwagami i podsumowuje.
Co do przeniesienia się do knajpy, ma to kilka podstawowych wad. Po pierwsze właścicielowi knajpy wcale nie musi się to spodobać, raz, że sytuacja prawna nie jest jasna i mogliby go zacząć szturchać za wprowadzanie do obrotu piwa bez akcyzy, po drugie jemu zależy, żeby ludzie kupowali jego piwo, a nie przynosili swoje.
Ponadto chodzi o to, żeby ubogacić ofertę WWP, a nie wypychać coś na inne dni, do knajpy itd.
Comment
-
-
Wyjscie do knajpy nie bylo moim pomyslem.
Moim zdaniem panel wymaga spokoju, poza tym w czasie warsztatow nowi piwowarzy powinni byc dostepni, aby rozmawiac z nowymi, ktorzy chca zaczerpnac wiedzy, ale niekoniecznie nadaja sie do panelu, albo o nim nawet nie wiedza, tak jak o browar.bizie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziWyjscie do knajpy nie bylo moim pomyslem.
Moim zdaniem panel wymaga spokoju, poza tym w czasie warsztatow nowi piwowarzy powinni byc dostepni, aby rozmawiac z nowymi, ktorzy chca zaczerpnac wiedzy, ale niekoniecznie nadaja sie do panelu, albo o nim nawet nie wiedza, tak jak o browar.bizie.
IMO panel powinien być w miarę na początku, a zwłaszcza przed degustacją dla publiczności.
Comment
-
-
Możemy zrobić drugi dzień Warsztatów, ale nie w Agorze. Nie wystarczy mi sponsorów - sala jest płatna. Myślę, że Czeski raj nie miałby nic przeciwko
Z drugiej strony widziałabym ten drugi dzień jako jakiś ciekawy wykład - pracuję nad tym.
Panel degustacyjny wskazany jest w pierwszy dzień, gdyż część piwowarów po prostu bezczelnie wyjeżdża sobie później do domu, np. Anteks
Ale to juz kwestia doboru - jeśli będzie ogólny consensus, to nie widzę przeszkód, żeby w niedzielę na spokojnie spotkać się w kilkanaście osób z piwami, też można by wtedy przytachać piwa pozostałe po konkursie i poddać je dodatkowej ocenie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMożemy zrobić drugi dzień Warsztatów, ale nie w Agorze. Nie wystarczy mi sponsorów - sala jest płatna. Myślę, że Czeski raj nie miałby nic przeciwko
Z drugiej strony widziałabym ten drugi dzień jako jakiś ciekawy wykład - pracuję nad tym.
Panel degustacyjny wskazany jest w pierwszy dzień, gdyż część piwowarów po prostu bezczelnie wyjeżdża sobie później do domu, np. Anteks
Ale to juz kwestia doboru - jeśli będzie ogólny consensus, to nie widzę przeszkód, żeby w niedzielę na spokojnie spotkać się w kilkanaście osób z piwami, też można by wtedy przytachać piwa pozostałe po konkursie i poddać je dodatkowej ocenie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPanel degustacyjny wskazany jest w pierwszy dzień, gdyż część piwowarów po prostu bezczelnie wyjeżdża sobie później do domu, np. Anteks
Ja miałbym uczestniczyć w panelu , ja skromny początkujący piwowarMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Anteks nie świruj , a do tych co nie zrozumieli info dotyczącego KNAJPY, pisałem o zwyczaju po warsztatowym a nie PANELU degustacyjnym w knajpie.
i nadal podtrzymuję salę gdzie stały w tym roku lodówki, i oczywiście otwarte drzwi, aby każdy mógł zajrzeć ale nie każdy uczestniczyć !Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
i nadal podtrzymuję salę gdzie stały w tym roku lodówki, i oczywiście otwarte drzwi, aby każdy mógł zajrzeć ale nie każdy uczestniczyć !
Chyba nie wyobrażacie sobie, że jury będzie oceniało piwa konkursowe na sali, żeby panel degustacyjny miał zaciszny kącik?Last edited by Marusia; 27-10-2008, 23:17.
Comment
-
-
Ja przecież pisałem, że po obradach jury mógłby się zacząć panel degustacyjny, przecież ktoś musi wynieść jury po ocenie pilsa poprawionego klasztorniaczkiem .
Nie pamiętam ile trwała ocena piw konkursowych, ale może dałoby się to pogodzić ?Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
Nie pamiętam ile trwała ocena piw konkursowych, ale może dałoby się to pogodzić ?
Zatem jak sam widzisz - zero szans
Comment
-
Comment