Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Cooler! Co to za piwo?

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• zaraza
    O piwie piątkowskim
    zaraza
    Poniższe przepisane z książki Franciszka Paprockiego "Piątek" wydanej w 1937 r.:

"Piwowarstwo i gorzelnictwo

O piwie piątkowskim posiadamy liczne wzmianki, rozrzucone po wszystkich niemal źródłach, odnoszących się do miasta; niektóre z nich szczególnie...
    2008-09-03, 10:42
  • albeertos
    Wersja drukowana forum
    albeertos
    Mam prośbę, a właściwie małe pytanie.
    Czy można w wersji drukowanej uniknąć "mordek"?. Strasznie przedłużają one czas drukowania i w tej wersji są wydają się zbędne.
    2002-07-24, 09:01
  • MarcinKa
    Mandalay, Spirulina Beer
    MarcinKa
    Piwo przywiezione z Myanmaru. Butelka 0,33l. Moc 5%, ekstrakt? Kolor jasny złoty. Piwo mętne wyraźnie. Piana tylko początkowo średnio duża. Drobniutka i nietrwała. Zapach oryginalny, inny, chociaż skojarzenia słodowe są. Słodki i dość przyjemny. Smak również słodkawy, trochę dziwny...
    2011-05-11, 21:48
  • becik
    Pytanko do Dolnoślązaków
    becik
    Jak zwykle chodzi mi o rozszyfrowanie czy piwa, których etykiety są pod zamieszczonymi niżej linkami były porterami czy tez nie.
    Mam nadzię, że mój problem pomoga rozwiązać osoby nie tylko z rejonu Wrocławia pamiętające byc może smaki tych piwek

http://www.browar.biz/kolekc...
    2004-05-22, 17:29
  • Hodyr
    Grafika wszelaka do etykiet piw domowych
    Hodyr
    witam,

zeby nie zanudzac specjalnie jako wstep slowno-muzyczny:
    zabralem sie za domowy wyrob szlachetnego trunku piwem zwanego, pierwsza warka juz czeka na "obciag w browarze" (dokladniej pod blatem w kuchni), etykieta juz prawie gotowa. No wlasnie... "prawie"...
    2005-12-21, 13:08
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...