Moja piwna strona www

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jes_ibn_Sopista
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.02
    • 3

Bardzo fajnie zrobiona strona. Nie bardzo jest się do czego przyczepić. Gratz.

(tylko gdzie baner do strony sopisty ?

Comment

• ergie
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.05
      • 1041

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jes_ibn_Sopista
      Bardzo fajnie zrobiona strona. Nie bardzo jest się do czego przyczepić. Gratz.

(tylko gdzie baner do strony sopisty ?
      Strona właśnie zmieniła wygląd
      A Twój banerek chętnie wsadzę tylko skunt go wziąć
      Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
      ------------------------------------------------------------------
      Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• sopista
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1747

Comment

• Andi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.07
          • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie
          Przeprowadzam generalny remont swojej strony i tak mnie naszło coby mieć również niemiecką jej wersję. Napisałem kilka zdań powitalnych, ale nie jestem pewien czy jakis Niemiec to zrozumie. Czy ktoś mógłby mi sprawdzić ten niemieckojęzyczny tekst?
          Jeśli tak. to proszę o kontakt przez PW
          przejzalem cala strone i albo u mnie nie dokladnie funkcjonuje albo czegos brakuje.
          Nie widze wszystkich podstawek a poza tym nigdzie nie zauwazylem zeby cos gdzies po Niemiecku stalo
          Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Andi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.07
            • 1915

I pozatym po wejsciu na News 2.07.2005 jest tylko pusta strona i nic sie nie pokazuje
            A tak przy okazji dzieki za slowa podziekowania i Link do mojej strony

Comment

• ergie
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.05
              • 1041

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
              przejzalem cala strone i albo u mnie nie dokladnie funkcjonuje albo czegos brakuje.
              Nie widze wszystkich podstawek a poza tym nigdzie nie zauwazylem zeby cos gdzies po Niemiecku stalo
              Po niemiecku nie stoi bo nie miał kto pomóc w tłumaczeniu.
              Wszystkich podstawek nie ma i nie będzie, z założenia będą tylko te sygnowane przez monachijskie drukarnie, przynajmniej narazie
              Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.

Comment

• Andi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.07
                • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie
                Po niemiecku nie stoi bo nie miał kto pomóc w tłumaczeniu.
                Wszystkich podstawek nie ma i nie będzie, z założenia będą tylko te sygnowane przez monachijskie drukarnie, przynajmniej narazie
                No to w porzadku bo myslalem ze cos nie gra tymbardziej ze w Poprzednim poscie sam piszesz zeby ktos kto zna Niemiecki wyrazil opinie czy to do zrozumienia jest.
                Bede röwniez o Tobie pamietal i jak cos w Moje rece wpadnie to zachowam do Ciebie.
                Ale widze ze röwniez nie Monachijskie Podstawki sa u Ciebie czyzby liczyla sie drukarnia a nie Browar

Comment

• ergie
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.05
                  • 1041

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
                  (...)
                  Ale widze ze röwniez nie Monachijskie Podstawki sa u Ciebie czyzby liczyla sie drukarnia a nie Browar
                  Bo widzisz to jest tak.
                  Podstawą mojego zbioru są podstawki browarów z Monachium oraz ich filli i przedstawicielstw. Ale w trakcie poszukiwań tych podstawek zorientowałem się, że niektóre są sygnowane przez drukarnie z Monachium i kiedy przez przypadek dostałem w łapy inne podstawki z takimi sygnaturami wziąłem je kupiłem. Tak to się zaczęło. Tak więc liczą się browary z Monachium jako jeden zbiór i drukarnie jako drugi (niezależne skąd jest browar). Ten drugi zbiór jest coraz bardziej interesujący a to ze względu na to, że podstawki z sygnaturami występują tak do końca lat 60-tych.

A postawka pokazana na załączonym zdjęciu to majstersztyk:
                  - browar monachijski
                  - drukarnia monachijska
                  no i ta data wydania - 1939 r.
                  To moja ostatnia zdobycz kupiona na ebay.de
                  Attached Files
                  Ostatnia zmiana dokonana przez ergie; 2005-07-02, 21:42.

Comment

• ergie
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.05
                    • 1041

Dziękuję wszystkim za przekazane uwagi na temat moich poczynań (tutaj na forum i w mailach). Część z nich wziąłem sobie do serca i powstała mam nadzieję ostateczna wersja strony
                    Ostatnia zmiana dokonana przez ergie; 2005-07-08, 14:03.

Comment

• ergie
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.05
                      • 1041

Ostatnia aktualizacja mojej strony przyniosła pewne nowum. Jestem ciekawy co o nim sądzicie. W przypadku podstawek różniących się jedynie drobnymi szczegółami rysunku traktuję je jako odmiany jednego wzoru i zaznaczam ID: 0000 (A, B), a przy powiększonym podglądzie podkazuję te różnice.

Tutaj znajduje się przykład:

Pytam o to dlatego, że takie podejście wymaga jednak sporej pracy przy aktualizowaniu strony i jeśli nie jest spostrzegane przez oglądających jako coś wartościowego to nie ma sensu się męczyć. A przeciez strona ma być dla Was. Dal swojego użytku mam katalog, tam te wszystkie róznice są szczegółowo pokazywane

Comment

• ergie
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.05
                        • 1041

Z pomocą Piwowara powstała niemieckojęzyczna wersja strony.

Comment

• ergie
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 1041

Postanowiłem rozstać się z friko.pl

Teraz moja strona znajduje się tutaj (bez reklam i takich tam )

Comment

• ergie
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.05
                            • 1041

Dzisiaj przy aktualizacji strony nastąpiło bum i strony ni ma . Nie mam kopii zapasowej na dysku. Nie wiem kidy znajdę czas i zbirę siły na ponowne jej uruchomienie ehhhhhhhhhhhhh
                            Ostatnia zmiana dokonana przez ergie; 2005-10-29, 12:05.

Comment

• arzy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.06
                              • 2814

wyrazy współczucia
                              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              Bractwo Piwne
                              Skład Piwa
                              Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 24168

może Googler ma kopię?
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment