Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jes_ibn_Sopista
Bardzo fajnie zrobiona strona. Nie bardzo jest się do czego przyczepić. Gratz.
(tylko gdzie baner do strony sopisty ?
Strona właśnie zmieniła wygląd
A Twój banerek chętnie wsadzę tylko skunt go wziąć
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Przeprowadzam generalny remont swojej strony i tak mnie naszło coby mieć również niemiecką jej wersję. Napisałem kilka zdań powitalnych, ale nie jestem pewien czy jakis Niemiec to zrozumie. Czy ktoś mógłby mi sprawdzić ten niemieckojęzyczny tekst?
Jeśli tak. to proszę o kontakt przez PW
przejzalem cala strone i albo u mnie nie dokladnie funkcjonuje albo czegos brakuje.
Nie widze wszystkich podstawek a poza tym nigdzie nie zauwazylem zeby cos gdzies po Niemiecku stalo
I pozatym po wejsciu na News 2.07.2005 jest tylko pusta strona i nic sie nie pokazuje
A tak przy okazji dzieki za slowa podziekowania i Link do mojej strony
przejzalem cala strone i albo u mnie nie dokladnie funkcjonuje albo czegos brakuje.
Nie widze wszystkich podstawek a poza tym nigdzie nie zauwazylem zeby cos gdzies po Niemiecku stalo
Po niemiecku nie stoi bo nie miał kto pomóc w tłumaczeniu.
Wszystkich podstawek nie ma i nie będzie, z założenia będą tylko te sygnowane przez monachijskie drukarnie, przynajmniej narazie
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
Po niemiecku nie stoi bo nie miał kto pomóc w tłumaczeniu.
Wszystkich podstawek nie ma i nie będzie, z założenia będą tylko te sygnowane przez monachijskie drukarnie, przynajmniej narazie
No to w porzadku bo myslalem ze cos nie gra tymbardziej ze w Poprzednim poscie sam piszesz zeby ktos kto zna Niemiecki wyrazil opinie czy to do zrozumienia jest.
Bede röwniez o Tobie pamietal i jak cos w Moje rece wpadnie to zachowam do Ciebie.
Ale widze ze röwniez nie Monachijskie Podstawki sa u Ciebie czyzby liczyla sie drukarnia a nie Browar
(...)
Ale widze ze röwniez nie Monachijskie Podstawki sa u Ciebie czyzby liczyla sie drukarnia a nie Browar
Bo widzisz to jest tak.
Podstawą mojego zbioru są podstawki browarów z Monachium oraz ich filli i przedstawicielstw. Ale w trakcie poszukiwań tych podstawek zorientowałem się, że niektóre są sygnowane przez drukarnie z Monachium i kiedy przez przypadek dostałem w łapy inne podstawki z takimi sygnaturami wziąłem je kupiłem. Tak to się zaczęło. Tak więc liczą się browary z Monachium jako jeden zbiór i drukarnie jako drugi (niezależne skąd jest browar). Ten drugi zbiór jest coraz bardziej interesujący a to ze względu na to, że podstawki z sygnaturami występują tak do końca lat 60-tych.
A postawka pokazana na załączonym zdjęciu to majstersztyk:
- browar monachijski
- drukarnia monachijska
no i ta data wydania - 1939 r.
To moja ostatnia zdobycz kupiona na ebay.de
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez ergie; 2005-07-02, 21:42.
Dziękuję wszystkim za przekazane uwagi na temat moich poczynań (tutaj na forum i w mailach). Część z nich wziąłem sobie do serca i powstała mam nadzieję ostateczna wersja strony
Ostatnia zmiana dokonana przez ergie; 2005-07-08, 14:03.
Ostatnia aktualizacja mojej strony przyniosła pewne nowum. Jestem ciekawy co o nim sądzicie. W przypadku podstawek różniących się jedynie drobnymi szczegółami rysunku traktuję je jako odmiany jednego wzoru i zaznaczam ID: 0000 (A, B), a przy powiększonym podglądzie podkazuję te różnice.
Pytam o to dlatego, że takie podejście wymaga jednak sporej pracy przy aktualizowaniu strony i jeśli nie jest spostrzegane przez oglądających jako coś wartościowego to nie ma sensu się męczyć. A przeciez strona ma być dla Was. Dal swojego użytku mam katalog, tam te wszystkie róznice są szczegółowo pokazywane
Z pomocą Piwowara powstała niemieckojęzyczna wersja strony.
Teraz moja strona znajduje się tutaj (bez reklam i takich tam )
Dzisiaj przy aktualizacji strony nastąpiło bum i strony ni ma . Nie mam kopii zapasowej na dysku. Nie wiem kidy znajdę czas i zbirę siły na ponowne jej uruchomienie ehhhhhhhhhhhhh
Ostatnia zmiana dokonana przez ergie; 2005-10-29, 12:05.
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2025! CJP to nie tylko święto piwa, ale również spotkanie pasjonatów, okazja do wymiany...
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
Comment