Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Takie grawerowanie (czy piaskowanie) grafiki w szkle jest teraz dosyć tanie i dostępne (patrz okolicznościowe grafiki na zamówienie na kuflach w allegro). Przed wojną taka technika raczej rzadko występowała na firmowych szkłach browarów, dominowały raczej kalkomanie lub maszynowy (?) nadruk (może źle to określiłem ale chodzi mi o nadruki z grubą wypukłą farbą które na kalkomanie mi nie wyglądają).
Myślę że owe 2 rzekomo przedwojenne kłodzkie kufle powinniśmy traktować tylko jako ciekawostkę o wartości powiedzmy 20-30 pln. Niska cena zniechęci potencjalnych fałszerzy. Inna sprawa że nie jeden kolekcjoner niestety jeszcze się na to nabierze.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
To nie jest żadna ciekawostka tylko ordynarna próba naciągnięcia na kasę. Jak dla mnie to nie jest nic warte, szkoda nawet tego starego kufla, który został zniszczony przez piaskowanie.
Chodzi o to aby nikt się na to nie nabrał. Wyceniając taki badziew na 30 pln sam zachęcasz do nabijania kasy takim oszustom.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
-
Czysta gra słowna, czasem po prostu czegoś nie doczytamy i licytujemy. Sam się przyznam że jakiś rok temu 2 razy tak wpadłem. Ale na błędach się człowiek uczy.Z takimi wałkami często się spotykam na allegro. Takie wały to się zgłasza jako nadużycie regulaminu.Comment
-
A tak z ciekawości, to ile te KAPSLE są mniej więcej warte? Nie znam się na tym, ale po odwołanych ofertach widzę, że "na ulicy ciężko je znaleźć"www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Krzysiu, na tej focie są kapsle, które już szły za kwoty trzycyfrowe (przed przecinkiem), więc, znając niektórych zapaleńców z Alledrogo, czterocyfrowa kwota za wszystko wcale nie jest jakąś fantazją.Dick Laurent is dead.Comment
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment
Comment