Ciekawa aukcja na allegro !
Collapse
X
-
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.Comment
-
Comment
-
Comment
-
W archiwum allegro znalazłam aukcję innego wzoru z Arcyksiążęcego Browaru która w 2012 poszła za 2600. Jak ocenić wartość poszczególnych wzorów? Do jakiej kwoty warto się licytować. Ktoś mi powiedział że oba wzory obecnie mogą być warte ponad 3 tyś każdy. Czy to możliwe?Comment
-
Nie ma się co ekscytować akurat tą podstawką. Są podstawki których wartość jest o wiele większa.Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.Comment
-
Last edited by smes; 2015-05-30, 08:30.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.plComment
-
W archiwum allegro znalazłam aukcję innego wzoru z Arcyksiążęcego Browaru która w 2012 poszła za 2600. Jak ocenić wartość poszczególnych wzorów? Do jakiej kwoty warto się licytować. Ktoś mi powiedział że oba wzory obecnie mogą być warte ponad 3 tyś każdy. Czy to możliwe?
Kup sobie katalog jak chcesz. Nie ma w nim cen i pewnie nigdy nie będzie ale są, tak jak napisano wcześniej, prawie wszystkie znane obecnie podstawki i przynajmniej zobaczysz co istnieje u zbieraczy.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Heinrichau Schlossbrauerei
Ciekawostka:
Comment
-
Coś ten napis z deczka nowoczesną czcionką. Wydaje mi się że w tamtych czasach dominowały raczej kursywa lub gotyk.
Nie wiem też czy w dawnym niemieckim nie używano litery "β" zamiast ówczesnych "ss". Wiem że może z miejsca niepotrzebnie spiskuję ale przynajmniej koleś nie pajacuje z ceną.
Sam kufel widać że stary. Zastanawiam się jedynie nad wiekiem grawerowanego napisu.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Niepotrzebne teorie spiskowe, oczywiste że jest to grawer współczesny.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.plComment
-
Ktoś znów zadał sobie wiele trudu żeby zniszczyć stary kufel. Najgorsze jest to, że ktoś już na niego licytuje.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"Comment
-
To jakiś św. Graal kapslarzy???„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Odkryłem ostatnio jeden targ staroci w mojej okolicy. Gość sprzedaje tam szklanki i kufle po 0,50zł za sztukę a ma tego na oko z 200 lub 300 sztuk. Facet przypuszczalnie przywiózł z Niemiec jakąś kolekcję bo każda szklanka jest inna. Rzadko która się powtarza. Oprócz tego jest kilkadziesiąt glinianych/ceramiczych/fajansowych (nie znam się na tym) kufli. Wszystko o niemieckobrzmiących nazwach. Problem w tym, że ja się na tym nie znam bo birofilistyka mnie zupełnie nie interesuje... Mógłbym zrobić parę zdjęć i prosić Was o ocenę czy w ogóle gra warta jest świeczki?Last edited by MrGodiva; 2015-07-01, 11:30.Comment
Comment