Tak się zastanawiam czemu ludzie/firmy wkładając sporo gotówki w produkcję piwa skąpią na zatrudnieniu dobrych grafików do opracowania etykiet i dobrych -znających się na rzeczy - polonistów/tekściarzy/tłumaczy do opracowania tekstów na etykietach i kontrach
Wersety z kontretykiety
Collapse
X
-
Tak się zastanawiam czemu ludzie/firmy wkładając sporo gotówki w produkcję piwa skąpią na zatrudnieniu dobrych grafików do opracowania etykiet i dobrych -znających się na rzeczy - polonistów/tekściarzy/tłumaczy do opracowania tekstów na etykietach i kontrachComment
-
Raciborskie klasycznie warzone
Z kontretykiety: Fermentowane w otwartych kadziach; ponad 99% piw dostępnych w handlu dojrzewa w tankofermentatorach wielkości wieżowców, w czasie 6-ciu do 12-stu dni. Metoda fermentacji piwa w otwartych kadziach polega na pieczołowitym doglądaniu procesu przemiany brzeczki piwnej w szlachetny napój, w naturalny sposób, w terminie od 30-stu do 40-stu dni. To w telegraficznym skrócie tyle... więcej na: (strona browaru). MY PIWO TWORZYMY INNI JE PRODUKUJĄ.
Na etykiecie: Fermentowane w otwartych kadziachComment
-
Gniewosz Piwo Ciemne, Browar Gontyniec
Warzone tradycyjnymi metodami z najwyższej jakości słodów jasnych i ciemnych. Chmielowe tchnienia dodają nuty romantyzmu i nostalgii. Smagają podniebienia wszystkich doceniających mistrzowski kunszt i rzetelność. Duma naszych piwowarów!Comment
Related Topics
Collapse
-
Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...-
Channel: Czechy
-
-
W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...2025-09-25, 23:46
-
Zawartość alk. 5,0%
Barwa jasnożółta, lekko przymglona.
PIana średniowysoka, trzyma się krótko, opada do obrączki, zostawia nieliczne ślady na szkle.
Wysycenie średnie.
Zapach początkowo wzorcowy, sporo obiecujący, kwiatowo-chmielowy, po krótkim czasie te przyjemne...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Do Kvasic powróciliśmy po trzech tygodniach. Ale tym razem udaliśmy się do Restaurace Sportareál, gdzie według zapewnień właściciela browaru Dobrá Kára
bywa ich lane piwo.
Owszem, piwo było, ale niestety tylko jedno pod postacią jasnej 10-ki. Piwo smaczne, ciut inne od tradycyjnej...-
Channel: Czechy
2025-08-11, 06:20 -
-
Świeżutki browar Hřebec swoją działalność rozpoczął w tym roku, a pierwsza warka pochodzi z czerwca również tego roku. Popiersie konia w herbie oczywiście nie jest przypadkowe i nawiązuje do znanych wyścigów konnych w Pardubicach.
Miejsce w którym browar ma swoją lokalizację...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment