Wersety z kontretykiety

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ergie
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 1041

    #31
    Tak się zastanawiam czemu ludzie/firmy wkładając sporo gotówki w produkcję piwa skąpią na zatrudnieniu dobrych grafików do opracowania etykiet i dobrych -znających się na rzeczy - polonistów/tekściarzy/tłumaczy do opracowania tekstów na etykietach i kontrach
    Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
    ------------------------------------------------------------------
    Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

    Comment

    • skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2485

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie
      Tak się zastanawiam czemu ludzie/firmy wkładając sporo gotówki w produkcję piwa skąpią na zatrudnieniu dobrych grafików do opracowania etykiet i dobrych -znających się na rzeczy - polonistów/tekściarzy/tłumaczy do opracowania tekstów na etykietach i kontrach
      Słusznie. Jest taka zasada: chcesz zarobić to daj zarobić. Nie wszyscy ją jednak znają. No i dochodzi kultura materialna, a z tą jak widać jest często nędznie.

      Comment

      • skitof
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2007.11
        • 2485

        #33
        Raciborskie klasycznie warzone

        Z kontretykiety: Fermentowane w otwartych kadziach; ponad 99% piw dostępnych w handlu dojrzewa w tankofermentatorach wielkości wieżowców, w czasie 6-ciu do 12-stu dni. Metoda fermentacji piwa w otwartych kadziach polega na pieczołowitym doglądaniu procesu przemiany brzeczki piwnej w szlachetny napój, w naturalny sposób, w terminie od 30-stu do 40-stu dni. To w telegraficznym skrócie tyle... więcej na: (strona browaru). MY PIWO TWORZYMY INNI JE PRODUKUJĄ.
        Na etykiecie: Fermentowane w otwartych kadziach

        Comment

        • skitof
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2007.11
          • 2485

          #34
          Gniewosz Piwo Ciemne, Browar Gontyniec

          Warzone tradycyjnymi metodami z najwyższej jakości słodów jasnych i ciemnych. Chmielowe tchnienia dodają nuty romantyzmu i nostalgii. Smagają podniebienia wszystkich doceniających mistrzowski kunszt i rzetelność. Duma naszych piwowarów!

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • heckler
            Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
            heckler
            Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
            Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
            2025-06-26, 09:25
          • etman
            Piwowar nr 54
            etman
            W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
            2025-09-25, 23:46
          • Prusak
            Browar Bez Kultury, Pils
            Prusak
            Zawartość alk. 5,0%
            Barwa jasnożółta, lekko przymglona.
            PIana średniowysoka, trzyma się krótko, opada do obrączki, zostawia nieliczne ślady na szkle.
            Wysycenie średnie.
            Zapach początkowo wzorcowy, sporo obiecujący, kwiatowo-chmielowy, po krótkim czasie te przyjemne...
            2025-09-06, 18:15
          • heckler
            Czechy, Kvasice, Tlumačovská 681, Restaurace Sportareál
            heckler
            Do Kvasic powróciliśmy po trzech tygodniach. Ale tym razem udaliśmy się do Restaurace Sportareál, gdzie według zapewnień właściciela browaru Dobrá Kára
            bywa ich lane piwo.
            Owszem, piwo było, ale niestety tylko jedno pod postacią jasnej 10-ki. Piwo smaczne, ciut inne od tradycyjnej...
            2025-08-11, 06:20
          • heckler
            Pardubice-Semtín, Semtín 105, Minipivovar Hřebec
            heckler
            Świeżutki browar Hřebec swoją działalność rozpoczął w tym roku, a pierwsza warka pochodzi z czerwca również tego roku. Popiersie konia w herbie oczywiście nie jest przypadkowe i nawiązuje do znanych wyścigów konnych w Pardubicach.
            Miejsce w którym browar ma swoją lokalizację...
            2025-07-30, 06:28
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...