Przyszło mi do głowy, by zebrać teksty, jakie ukazują się na etykietach polskich, a może nie tylko polskich piw. Są one czasami bardzo interesujące, kreatywne, obszerne. Czasami też tak mocno zachwalają piwo, że wręcz graniczą ze śmiesznością, infantylizmem. Bywa, że są dobrze przemyślane i budzą szacunek do trunku z butelki, bywa też odwrotnie. Kicz, miernota i przaśność.
Browary często okraszają etykiety hasłami, sloganami, które też stanowią twórczość samą w sobie. Warto zebrać nie tylko te mniej udane teksty, ale też i przykłady solidnej i ciekawej reklamy tudzież informacji dla klienta.
					Browary często okraszają etykiety hasłami, sloganami, które też stanowią twórczość samą w sobie. Warto zebrać nie tylko te mniej udane teksty, ale też i przykłady solidnej i ciekawej reklamy tudzież informacji dla klienta.

Nie wiem tylko, czy to przypadek, czy zabieg celowy.
 Nie wiem tylko, czy to przypadek, czy zabieg celowy.

Jak piwo może być przyjazne ekologii. Czy ktoś w browarze rozumie w ogóle co jest napisane na tej kontrze?
 Jak piwo może być przyjazne ekologii. Czy ktoś w browarze rozumie w ogóle co jest napisane na tej kontrze?  

Comment