Lamerskie pytania, porady kolekcjonowania
Collapse
X
-
Nie widze problemu zeby stworzyć katalog dla wszystkich zbieraczy, coś takiego jak maja kapslarze : http://www.bottlecaps.de/index/. Jednak do tego potrzebna była by pomoc innych kolekcjonerów ze skanami i informacjami. Wtedy działałoby to na zasadzie wspólnej pomocy.Comment
-
Benekex2 zapytaj Radka ile jest roboty tylko z samą Polską i to też nie do końca całą.Moja kolekcja:
http://krypol85.plComment
-
być może macie racje... nie mniej jednak pomyślę sobie nad tym wszystkim. oczywiscie sam nic nie zrobie ... musiałoby się w to zaangażować wielu kolekcjonerów.
Zbieram podstawki piwne z całego świata -> zainteresowanych zapraszam do kontaktuComment
-
Matuszsz zbieraj jak chcesz i co chcesz czerp z tego przedewszystkim pryjemnośc i nie przejmuj się jak będą mówi, że nic ciekawego tam nie ma - nawet nieciekawe wzory mają dla danej osoby wartośc dodaną emocjonalną związana ze zdobyciem danego egzemplarza !
Życze wszystkim tworzącym swoje wersje katalogów samozaparcia i uporu i mnóstwa czasu naprawdę warto - satysfakcja gwarantowana
Ponawiam również apel prośbę o współudział w tworzeniu darmowego katalogu polskich podstawek knajpianych i innych, które nie są objęte w moim katalogu głównym podstawek browarnianych z terenów PL.
Dla zbierających podstawki egzotyczne polecam katalog online www.beercoasters.it - prawdziwą kopalnię wiedzy, która znowu stopniowo wraca do życiaComment
Related Topics
Collapse
-
No więc sprawa wygląda bardzo prosto, właśnie skończyłem gotować piwo i nagle mnie olśniło, że zapomniałem zamówić drożdzy XD Przechodząc do sedna, czy mogę przelać piwo do fermenatora i dodać drożdze jutro, pojutrze? Czy mam odrazu wszystko wylać i lepiej planować przyszłe zakupy?...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam.
Mam dwa pytania.
1. Czy jak rozcięczę puszkę brew kitu 1,7Kg w 5 litrach wody to otrzymam 6,7L nastawu?
2. Chciałbym podnieść Blg z 12 na 14 za pomocą glukozy aby podnieść zawartość alkoholu ale bez wyczuwalnej szkody. Czy to dobry pomysł?-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Cześć,
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
1. Czy takie porcelanki występowały...1 Photo-
Channel: Historia
-
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 19:48 -
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment