Butelki- znalezisko

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Co prawda mocno to siedzę w Mazowszu a nie Dolnym Śląsku ale przynajmniej te co skojarzyłem z pokazanych to raczej regionalne popularesy po pewnie nie więcej niż 20-30 pln sztuka.
    Nie wiem jak kratka z Opola. Sam Admin tej strony jest fanem opolskich birofiliów
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Piwowar
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 2580

Butelki 1, 2, 14 to Schultheiss, który wykupił OAB w 1928 roku. Nr. 3 to według zamknięcia Związek browarów środkowego Śląska. Nr 4 to Engelhardt, pewnie z Wrocławia, 5 Namysłów, 6 i 9 butelki do piwa słodowego stosowane przez wiele browarów na całym Śląsku. Nr. 7 to Strzelce Opolskie, 10 i 11 browar Weberbauera w Głubczycach. 13 to oranżadówka browaru Nussbaum z Wrocławia, 15 browar w Prószkowie.

Cen niestety nie znam. Ja moje skrzynki wszystkie rozdałem, bo mi tylko zajmowały miejsce w piwnicy.
      Archiwum piwne

Poznaj
      http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
      Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
      Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 24129

Skrzynka fajna, ale ostro zjedzona.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Related Topics

Collapse

• kronos1194
          Butelki (około 200szt.)
          kronos1194
          Dzień dobry wszystkim.
          Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
          2024-04-01, 18:49
        • bromar
          Sprzedam sprzęt domowy. Filtrator, taboret, butelki, skrzynki, szklanki.
          bromar
          Cześć,
          Sprzedam sprzęt domowy:
          18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
          Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
          2023-07-27, 19:05
        • SyLwIaFamatAukcje
          Sprzedam linię do produkcji piwa rzemieślniczego
          SyLwIaFamatAukcje
          Oferujemy Państwu,
          linię do produkcji piwa rzemieślniczego wyprodukowaną w 2015 r. przez PPUH Rctronik (obecnie Inomero Sp. z o.o.) o wydajności około 300 litrów na dobę wraz z płytami warstwowymi PIR ściennymi i dachowymi z rozbiórki pomieszczenia o powierzchni 70m2, stanowiącego chłodzony...
          2025-06-05, 10:53
        • klocekoi
          Nowe butelki do piwa
          klocekoi
          Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
          Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
          Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
          Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
          2023-04-30, 21:26
        • pietrus96
          Osad w butelkach
          pietrus96
          Cześć,
          dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
          2024-01-13, 21:24
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...