Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Poszukuję współczesnych polskich butelek z tłoczonymi napisami (reliefem)po 1990 roku

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6073

Poszukuję współczesnych polskich butelek z tłoczonymi napisami (reliefem)po 1990 roku

Jak w tytule. Tylko browarowe i tylko polskich marek tzn bez produkowanych u nas na licencji.
    Mam już chyba dobrą kolekcję 32 sztuki ale nadal w poszukiwanych są np Dog In The Fogg , jakieś 2 czy 3 Perły/Zwierzyńce czy Czas na EB z lat 90ych. Pewnie jeszcze jakieś inne o których już zapomniałem ze były.
    Mogę kupić lub wymienić za inne birofilia do ustalenia. Prosżę o wiadomość na cooperbeer at wp.pl bo tutaj ostatnio rzadko się loguję i mogę szybko nie odebrać wiadomości.
    Według mojego rozeznania jestem jedyną osobą w Polsce która zbiera takie butelki
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
  • Serokomlak
    PIWOmaniaK
    🥛🥛🥛🥛
    • 2009.01
    • 4424

Chodzi o butelki tylko z lat 90-tych, czy mogą być też z początku XXI w.?
    fb/PIWOmaniaK
    www.piwomaniak.com
    Sklep Roku 2022, 2021, 2019, 2017, 2016, 2015 Piwnej Mapy Warszawy
    Drugie Miejsce na Piwnej Mapie Warszawy 2018, 2014

PIWOmaniaK jest czynny:
    od wt do pt w godz. 13:00 - 21:00
    w sb od 12:00 do 19:00
    nd - pn: nieczynny

Comment

• Cooper
      🥛🥛🥛
      • 2002.11
      • 6073

Chodzi o wszystkie embosy wydane od okolo 1990 roku do dziś ale z tych po powiedzmy 2010 to chyba raczej wszystko wyłapałem a przynajmniej tak mnie się wydaje. Najciekawsze dla mnie są te z lat 1990-2010 i mam tam kilka braków o jakich wspomniałem powyżej. PS: złapałem ostatnio małe EB 330 ml z 1997 roku ale z napisem "Potrójnie Filtrowane". Wydaje mi się że wcześiej był wzór z "Czas na EB" także tych kilku wspomnianych szukam plus to czego nie mam a nawet nie pamiętam że było.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
        🥛🥛🥛
        • 2002.11
        • 6073

Zaktualizowałem opis całej kolekcji na bieżąco. Jakby co to wygląda to tak:

1) Bielkówko - brązowa 500 ml - Browar Amber
        2) Bielkówko - brązowa 500 ml - Amber Beer Regional Speciality
        3) Ciechanów - brązowa 500 ml - Browary Regionalne Jakubiak
        4) Elbląg - brązowa 500 ml - szyszka chmielowa i 2 liście na wysokości przejścia w szyjkę
        5) Elbląg - brązowa 330 ml - EB Potrójnie Filtrowane
        6) Grodzisk Wlkp. - brązowa 400 ml - szklanka oraz Warzone w Grodzisku Wlkp.
        7) Jabłonowo - brązowa 500 ml - Manufaktura Piwna
        8) Koszalin - brązowa 500 ml - napis Brok
        9) Koszalin - brązowa 330 ml - logo z elipsą i ukośnym pasem oraz napisem Brok
        10) Lublin - brązowa 500 ml - wstęga z napisem Perła
        11) Łomża - zielona 500 ml - koło z jeleniem z długim pojedyńczym porożem
        12) Łomża - zielona 500 ml - koło z jeleniem z rozłożystym porożem
        13) Łomża - brązowa 500 ml - koło z jeleniem z długim pojedyńczym porożem
        14) Namysłów - brązowa 500 ml - N z koroną
        15) Namysłów - zielona 500 ml - N z koroną
        16) Okocim - brązowa 500 ml - Browar Okocim oraz logo w poziomej elipsie
        17) Olsztyn - brązowa 375 ml typu szampanówka - Kormoran na pionowej wstędze na szyjsce
        18) Olsztyn - brązowa 500 ml - lecący ptak oraz Piwa Warzone z Pasją poniżej
        19) Olsztyn - brązowa 500 ml - lecący ptak poniżej Browar Kormoran i na dole Piwa Warzone z Pasją
        20) Olsztyn - brązowa 500 ml - pionowo na szyjce Kormoran, niżej duży lecący ptak i Smak z Warmii i Mazur
        21) Piotrków Tryb. - brązowa 475 ml - duża jaszczurka i napis Iguana
        22) Poznań - zielona 330 ml - koło z 2 głowami koziołków i groszkowane tło po bokach butelki
        23) Poznań - zielona 500 ml - koło z 2 głowami koziołków i groszkowane tło po bokach butelki
        24) Poznań - zielona 650 ml - koło z 2 głowami koziołków i groszkowane tło po bokach butelki
        25) Poznań - zielona 660 ml - wstęga z napisem Lech
        26) Szymbark - brązowa 330 ml typu bączek - napis Butelka zwrotna (używało jej wiele browarów jednak na mojej jest dodatkowo nadruk z napisem i logiem Karteczi Mnich)
        27) Tychy - brązowa 500 ml - korona książęca i napis Książęce Browary Tyskie
        28) Żywiec - brązowa 500 ml - tzw. laleczki w kole ze wstęgą Żywiec
        29) Żywiec - brązowa 330 ml - korona arcyksiążęca , widok browaru i napis Browar w Żywcu
        30) Żywiec - brązowa 500 ml - korona arcyksiążęca , widok browaru i napis Browar w Żywcu
        31) Żywiec - brązowa 650 ml - korona arcyksiążęca , widok browaru i napis Browar w Żywcu
        32) Żywiec - bezbarwna 400 ml - korona arcyksiążęca , widok browaru i napis Browar w Żywcu
        33) Żywiec - zielona 300 ml - korona arcyksiążęca , widok browaru i napis Browar w Żywcu
        34) Żywiec - brązowa 500 ml - Żywiec poziomo na górze , arcyksiążęca korona i duży napis Żywiec pionowo
        35) Żywiec - zielona 500 ml - Żywiec poziomo na górze , arcyksiążęca korona i duży napis Żywiec pionowo
        Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; Dzisiaj, 01:01.

Comment