Jadę do Tychów z piwem lwóweckim.......

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ppns
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1737

Jadę do Tychów z piwem lwóweckim.......

Na najbliższą diełdę do Tychów , wzorem mego giełdowania w Szczecinie , wezmę Książęce niepasteryzowane 0.5l oraz Mocne Dobre pasteryzowane 0.33l.

Jest już pakunek piwa dla grupy tyskiej oraz dla szefa mazowieckiej militarnej grupy piwnej.

Zostanie mi kilka..kilkanaście butelek ,więc chętnie się wymienię na przywiezione przez kogoś z giełdowiczów piwo z lokalnego browaru ( w miarę możliwości prośba , by butelka miała etykietę w znośnym stanie,by po odklejeniu powiększyła moje zbiory).
    piwoppns@wp.pl
  • bahtol
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 331

Czy interesują cię wytwory krakowskiego Relakspolu?(tylko Szlacheckie, bo innych już od dawna nie widziałem)
    =bahtol=

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Nošovice 238, Pivovar Radegast
      dadek
      Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
      2023-11-09, 21:59
    • Javox
      Lech, Tyskie Pilzner
      Javox
      Kod 2

Zawartość alkoholu 4.9%

Piana - więcej na początku potem obwódka.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - złoto.
      Aromat - głębsza słodowość, ostrzejsze owoce lagerowe.
      Smak - start chlebowy, słodkawe, zbożowość z lekką...
      2025-03-11, 14:10
    • e-prezes
      Van Pur, Romper Extreme
      e-prezes
      Opinia czekała od dawna, bo nijak nie wiem gdzie to przypisać. Zapewne jest robione (akurat słowo) w Polsce, ale w którym browarze grupy nie będę badał. Przypomniałem sobie o niej przy okazji Ceres z Włoch/Danii.

Kiedy go nabyłem, długo się zastanawiałem czego mogę oczekiwać......
      2023-02-15, 14:41
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 12:17
    • darekd
      Lupulus, Jolly Poupée
      darekd
      Znany w Polsce browar z walońskiej prowincji Luxembourg nieopodal granicy z Luksemburgiem.

Na ecie info: "modern red beer", chmiel Styrian Golding, zaw. alk. bardzo dokładnie podana: 6,671%

https://lupulus.be/biere/jolly-poupee-33cl

Aromat - na początku...
      2024-12-22, 23:43
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...