Browar rzemieślniczy z dużym potencjałem produkcyjnym, usytuowany na nabrzeżu w dawnym obszarze przemysłowym.
Z głównego dworca kolejowego można przejść 2,7 km pieszo lub skorzystać z komunikacji miejskiej - tramwaj do pobliskiego węzła przesiadkowego, dalej 3 przystanki autobusem linii 47.
W jednej z dużych hal jest strefa produkcyjna, w sąsiedniej firmowy sklep i pub.
Po wystroju wnętrza można wywnioskować, że wcześniej działały tu jakieś warsztaty.
Jest bardzo swojsko i generalnie niewiele tu zmieniono, wkomponowując wiele dawnych elementów wyposażenia w obecny wystrój pubu.
Jest kuchnia w pociętym kontenerze, nalewaki w dawnych szafkach pracowników, są krzesła, stoły zbite z grubych belek, beczki, oryginalna posadzka, lampy przemysłowe itp.
Jedną ze ścian zdobi bogata kolekcja dyplomów i nagród, przyznanych produktom browaru.
Po wejściu powitała nas przyjemna muzyka, w tym utwory szwedzkiej grupy Ace of Bace.
Na kranach mieli 9 piw:
- House Lager 4,7% - 79 SEK
- Gotenius Porter 6% - 103 SEK
- Sourpower Mango&Passion - 105 SEK
- Best Coast Pilsner 4,8% - 105 SEK
- Jos Dubbel NEIPA 7,7% - 120 SEK
- American Pale Ale 5,1% - 99 SEK
- Ringon West Coast IPA 6,5% - 109 SEK
- Sour (malina-porzeczka) 4,7% - 105 SEK
- Bitter 4,3% - 99 SEK
Próbowałem House Lagera, Soura malina-porzeczkowego i Portera.
Mogę potwierdzić, że ich piwa są naprawdę na medal!
Ceny wysokie (średnio 42 zł za 0,4), ale i tak jest to ulga w porównaniu z Norwegią, w której byłem wcześniej.
Leją w firmowe szkło o pojemności 0,4 l, podkładek brak.
Sklepik browru bogato wyposażony w puszki, firmowe szkło i koszulki.
Kuchnia oferuje proste dania typu fast food: cheeseburgery z frytkami 169-189 SEK, same frytki oraz żeberka za 225 SEK.
Godziny otwarcia:
śro - pią 14:00 - 22:00
sob 12:00 - 23:00
nie, pon, wto zamknięte
Z głównego dworca kolejowego można przejść 2,7 km pieszo lub skorzystać z komunikacji miejskiej - tramwaj do pobliskiego węzła przesiadkowego, dalej 3 przystanki autobusem linii 47.
W jednej z dużych hal jest strefa produkcyjna, w sąsiedniej firmowy sklep i pub.
Po wystroju wnętrza można wywnioskować, że wcześniej działały tu jakieś warsztaty.
Jest bardzo swojsko i generalnie niewiele tu zmieniono, wkomponowując wiele dawnych elementów wyposażenia w obecny wystrój pubu.
Jest kuchnia w pociętym kontenerze, nalewaki w dawnych szafkach pracowników, są krzesła, stoły zbite z grubych belek, beczki, oryginalna posadzka, lampy przemysłowe itp.
Jedną ze ścian zdobi bogata kolekcja dyplomów i nagród, przyznanych produktom browaru.
Po wejściu powitała nas przyjemna muzyka, w tym utwory szwedzkiej grupy Ace of Bace.
Na kranach mieli 9 piw:
- House Lager 4,7% - 79 SEK
- Gotenius Porter 6% - 103 SEK
- Sourpower Mango&Passion - 105 SEK
- Best Coast Pilsner 4,8% - 105 SEK
- Jos Dubbel NEIPA 7,7% - 120 SEK
- American Pale Ale 5,1% - 99 SEK
- Ringon West Coast IPA 6,5% - 109 SEK
- Sour (malina-porzeczka) 4,7% - 105 SEK
- Bitter 4,3% - 99 SEK
Próbowałem House Lagera, Soura malina-porzeczkowego i Portera.
Mogę potwierdzić, że ich piwa są naprawdę na medal!
Ceny wysokie (średnio 42 zł za 0,4), ale i tak jest to ulga w porównaniu z Norwegią, w której byłem wcześniej.
Leją w firmowe szkło o pojemności 0,4 l, podkładek brak.
Sklepik browru bogato wyposażony w puszki, firmowe szkło i koszulki.
Kuchnia oferuje proste dania typu fast food: cheeseburgery z frytkami 169-189 SEK, same frytki oraz żeberka za 225 SEK.
Godziny otwarcia:
śro - pią 14:00 - 22:00
sob 12:00 - 23:00
nie, pon, wto zamknięte

Comment