Poszukuję kufla z Kętrzyna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Poszukuję kufla z Kętrzyna

Z powodów osobisto-sentymentalnych chętnie wejdę w posiadanie takiego oto kufla Może być z zawartością

Mam 50 do 60 szkiełek, więc może coś się znajdzie na wymianę, w razie czego prześlę zdjęcia. Ewentualnie mogę zaoferować podstawki, ale najpierw musi przebrać je Grzegorz_J_bie, bo jestem mu kilka(naście) winien. Grzegorzu, odezwij się!
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

w Baryłce kiedys Kętrzyn widziałem na półce ze szkłem nad barem, może jeszcze jest, a jesli jest to masz pole do popisu
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

No to w poniedziałek wyruszam w bój. Cały weekend na szlifowanie kondycji i techniki.

Comment

Related Topics

Collapse

• majorrush
        prośba o identyfikację kufla
        majorrush
        Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
        2024-02-26, 23:21
      • Iwka95
        Poszukuję adresu meilowego do użytkownika o nicku ,, VITIA 1
        Iwka95
        Poszukuję adresu meilowego do użytkownika o nicku ,, VITIA 1 " . Kontakt przez priv na browar . biz nie działa a bardzo zależy mi na wysłaniu wiadomości do Pana Witolda . Jeżeli ktoś może mi pomóc będę bardzo wdzięczna .
        Z góry dziękuję !!...
        2023-09-04, 00:15
      • tfur
        prośba o identyfikację kufla
        tfur
        proszę zorientowanych o datowanie i wskazanie huty
        oczywiście, w miarę możliwości
        chciałbym wiedzieć, z czego piję
        a kufelek jest z 'wystawki'
        z góry dzięki za info
        2022-05-02, 14:47
      • slawekkazek
        Poszukuję - "150-lat browaru w Łańcucie 1834 - 1984"
        slawekkazek
        Zwracam się do nieocenionych forumowiczów i gorącą prośbą. W związku z przygotowywaniem kolejnej książki (temat niech będzie na razie niespodzianką) poszukuję książki "150-lat browaru w Łańcucie 1834 - 1984". Osobiście jej nie posiadam i choć mam ją namierzoną w jednej...
        2020-04-18, 16:19
      • bogjus
        Browar Kopernik we Fromborku - Frauenburgu
        bogjus
        Poszukuję informacji o przedwojennym browarze we Frauenburgu - Fromborku. Wiem, że Browar nazywał się Copernicus Brauerei i należał do Augusta Steffena. Browar produkował piwo ciemne Frauenburger Mumme. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
        W kolekcji posiadam butelkę z tego browaru,...
        2021-08-20, 14:58
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...