Poszukiwane koszulki na podstawki.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Poszukiwane koszulki na podstawki.

Witam,

poszukuję koszulek na podstawki takiego rodzaju jak na zdjęciu. Różnią się tym od tych dostępnych ogólnie na rynku, że mogą pomieścić nie 4 a 6 podstawek. Nie mogę ich znaleźć nawet na wiadomym serwisie, na którym jest podobno wszystko!
    Jeśli ktoś ma takie koszulki na zbyciu chętnie kupię 20-30 sztuk w rozsądnej cenie.

Ewentualnie proszę o dobry pomysł na trzymanie kolekcji. Nie podoba mi się trzymanie podstawek w pudełkach np. po butach. Podstawek mam dopiero ok. 100, ale zbieram ograniczony zakres więc pewnie nie będę miał ich nigdy 20-30 tyś sztuk.

Pozdrawiam serdecznie
    Attached Files
  • kibi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 1875

http://www.kolekcje.dikappa.pl/index...9e01e035298377

Comment

• Promil03
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.10
      • 2833

Dzięki za szybką odpowiedź. Nie znałem tego serwisu. Cena nie jest jednak zbyt ciekawa.

Pozdrawiam

Comment

• grzeber
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 2902

Zapraszam do tematu - http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=67191

Niestety jest to propozycja tylko na wafle kwadratowe. Na okrągłe możesz próbować koszulki fotograficzne ale nie wiem czy pasują.
        pozdrawiam
        www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Grothesk
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.11
          • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi

Z taką ceną niech się pocałują w nos! Zastanawiam się po kiego czorta dawać tak grubą gramaturę folii skoro przy o pół cieńszej nie byłoby to wcale mniej stabilne czy nietrwałe, zważywszy na fakt, że całość umieszczamy w segregatorze na cztery uchwyty... Producent zamiast iść kolekcjonerom na rękę z ceną to idzie w luksusy i wymyśla produkty i ceny jakby to miało służyć za opakowanie dla podstawek z platyny... a kto za to płaci? Pan za to płaci, pani za to płaci, społeczeństwo

Chyba zacznę z Chin sprowadzać takie klasery i wkłady na podstawki i inne kolektybilia. To samo tyczy się kapsli - 8zł za jedną kartkę na 35 kapsli? Od tego dobrobytu się w dupach niektórym poprzewracało - Chińczyk mi to zrobi za 50gr! Dojdzie koszt transportu, opłacenie kosztów własnych i za 3zł można coś takiego sprzedawać i wiecie co? Rozejdzie się jak świeże bułeczki - sam mam w sumie mało kapsli, bo raptem 500 ale chętnie bym je przyodział w taki "futeralik"... ale nie w takiej cenie!

Nie wierzę, że poważny kolekcjoner posiadający w swoim zbiorze 1000 podstawek czy też kapsli nie chciałby tego praktycznie i estetycznie UBRAĆ w folię... Niestety w Polsce tylko jedna lub dwie firmy się tym zajmują stąd też taka kosmiczna cena. Aż mnie nosi żeby zająć się produkcją lub conajmniej dystrybucję takich materiałów archiziwacyjnych i kto wie czy to nie jest przypadkiem nisza w branży związanej z artykułami kolekcjonerskimi...

Tomek

Comment

• Grothesk
            • 2005.11
            • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
            Zapraszam do tematu - http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=67191

Niestety jest to propozycja tylko na wafle kwadratowe. Na okrągłe możesz próbować koszulki fotograficzne ale nie wiem czy pasują.
            Gdzieś Ty to znalazł?
            Przyznaję, niegłupie to jest a 12zł nie jest jeszcze jakąś kosmiczną ceną, wychodzi po 1zł 20 gr za 6 podstawek czyli 20gr za archiwizację jednej - cena powiedzmy znośna, ale można by ją pewnie jeszcze obniżyć o 25% kupując naprawdę hurtową ilość. Czy naprawdę nie ma w tym kraju bezrobocia producenta, który zrobiłby LEKKO niestandardowy rozmiar takiej koszulki aby wchodziły też podstawki okrągłe?

Ehhh

Comment

• kibi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk
              Z taką ceną niech się pocałują w nos! ...

Chyba zacznę z Chin sprowadzać takie klasery i wkłady na podstawki i inne kolektybilia. To samo tyczy się kapsli - 8zł za jedną kartkę na 35 kapsli? Od tego dobrobytu się w dupach niektórym poprzewracało - Chińczyk mi to zrobi za 50gr! Dojdzie koszt transportu, opłacenie kosztów własnych i za 3zł można coś takiego sprzedawać i wiecie co? Rozejdzie się jak świeże bułeczki - sam mam w sumie mało kapsli, bo raptem 500 ale chętnie bym je przyodział w taki "futeralik"... ale nie w takiej cenie!

Nie wierzę, że poważny kolekcjoner posiadający w swoim zbiorze 1000 podstawek czy też kapsli nie chciałby tego praktycznie i estetycznie UBRAĆ w folię... Niestety w Polsce tylko jedna lub dwie firmy się tym zajmują stąd też taka kosmiczna cena. Aż mnie nosi żeby zająć się produkcją lub conajmniej dystrybucję takich materiałów archiziwacyjnych i kto wie czy to nie jest przypadkiem nisza w branży związanej z artykułami kolekcjonerskimi...

Tomek
              W temacie koszulek do kapsli firma Dikappa chyba jest monopolistą na naszym rynku i może dyktować ceny.
              Natomiast wyeksponowane w ten sposób kapsle wyglądają naprawdę nieźle.
              Grothesk, czekam (a właściwie to Junior) na twoją konkurencyjną ofertę!

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

Ja też, z podziwem, bo w gadaniu jesteś nader wydajny. Weź zrób i zarób i zasłuż sobie na wdzięczność pokoleń.

Comment

• Promil03
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.10
                  • 2833

Witam,

o widzę, że wywołałem większą dyskusję! A najważniejsze że merytoryczną .
                  Pomieszały nam się tylko dwa tematy, ale to nic.

A co do meritum sprawy to mam 2 pytania:

1. Dlaczego uważacie że te koszulki grzebera sa tylko na kwadratowe podstawki?
                  Wiem, że okrągłe są zazwyczaj większe, ale trzeba by to dokładnie sprawdzić ile się mieści a ile nie.

2. A cena 12 zł jednak troszkę za duża (koszulki na 4 podstawki można kupić za 7,5 za 10 sztuk). Cena 8-9 zł była by dla mnie optymalna. I tu pytanie do kolekcjonerów, którzy trzymają podstawki w koszulkach w wersji 4 kieszonkowej. Czy podstawki nie wypadają i czy strony "są stabilne"?

Pozdrawiam

Comment

• Grothesk
                    • 2005.11
                    • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
                    W temacie koszulek do kapsli firma Dikappa chyba jest monopolistą na naszym rynku i może dyktować ceny.
                    Natomiast wyeksponowane w ten sposób kapsle wyglądają naprawdę nieźle.
                    Grothesk, czekam (a właściwie to Junior) na twoją konkurencyjną ofertę!
                    Żebyś wiedział, że znajdę jakąś inną firmę albo producenta, który zainteresuje się produkcją i sprzedażą takich artykułów - przecież wszyscy wiemy ilu jest kolekcjonerów na giełdach a każdy coś przecież zbiera - Wystarczy 100 osób z dużymi kolekcjami a takich kartek czy to na podstawki czy na kapsle można zamówić dwa tiry! Napiszę maila jutro do znajomego, który importuje zabawki z Chin, ma tam jakieś kontakty więc może udałoby się znaleźć jakiegoś kitajskiego exportera Nam to wsio ryba przecież czy to pochodzi ze Śląska czy z Szanghaju skoro cena jest kosmicznie różna...

jak coś będę wiedział w temacie to dam znać,

Grothesk

Comment

• pieczarek
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2001.06
                      • 5011

Mimo, że kapsli nie zbieram, to życzę Ci, aby udało się tak, jak z organizacją poznańskiej giełdy.

Comment

• grzeber
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 2902

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                        Wiem, że okrągłe są zazwyczaj większe, ale trzeba by to dokładnie sprawdzić ile się mieści a ile nie.
                        Standardową średnicą dużej okrągłej podstawki jest ok 10,5 cm. Nie wiem, jak chcesz ją zmieścić w kieszonce o wysokości 10,1 cm. Oczywiście te mniejsze się zmieszczą ale co z resztą?
                        pozdrawiam
                        www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 24318

proszę o więcej samodyscypliny

wątek o sposobach przechowywania kolekcji wafli/podstawek został wydzielony tu:

tutaj wszystko dla kolekcjonerów piwnych gadżetów...Poddziały: Giełda | Identyfikacja | Moje zbieranie
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• robobeer
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2005.05
                            • 36

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                            Witam,

o widzę, że wywołałem większą dyskusję! A najważniejsze że merytoryczną .
                            Pomieszały nam się tylko dwa tematy, ale to nic.

2. A cena 12 zł jednak troszkę za duża (koszulki na 4 podstawki można kupić za 7,5 za 10 sztuk). Cena 8-9 zł była by dla mnie optymalna. I tu pytanie do kolekcjonerów, którzy trzymają podstawki w koszulkach w wersji 4 kieszonkowej. Czy podstawki nie wypadają i czy strony "są stabilne"?

Pozdrawiam
                            Ostatnio kupowałem koszulki mieszczące 4 podstawki po około 5zł za 10 koszulek.
                            Wygląda to bardzo ładnie a koszulki są w miarę sztywne i nic nie wypada.

Comment

• Grothesk
                              • 2005.11
                              • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robobeer
                              Ostatnio kupowałem koszulki mieszczące 4 podstawki po około 5zł za 10 koszulek.
                              Wygląda to bardzo ładnie a koszulki są w miarę sztywne i nic nie wypada.
                              Ale jakie podstawki? Kwadratowe dziewiątki czy okrągłe jedenastki?
                              Bo to jest różnica...

Z tego co pamiętam, mówiłeś o kartkach do segregatora do przechowywania zdjęć formatu 10x15 więc okrągła podstawka się chyba nie zmieści.... Tak?

Comment