"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Dopisac będzie trzeba że własność Muzeum BrowaerBizu wypożyczona na specjalną prośbę browarowi bla bla
Na to moge się zgodzić
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Wiesz, ja wychodzę z założenia, że ze znajomymi się nie licytuje, tylko dogaduje. Pan Marek widocznie też wyznaje taką zasadę, skoro do mnie napisał - mógł przecież jutro walnąć cenę zaporową i tyle by po naszej składce było, a niesmak by był, jakbyśmy się dowiedzieli, kto kupił. No, może nie było by niesmaku, bo niekoniecznie wiedzielibyśmy,że nasza rozmowa jest obserowana Tym bardziej dziękuję Markowi, że zapytał
Dla mnie ważne, że eksponat trafi w miejsce, gdzie będzie można go obejrzeć, a przy okazji zostanie udostępniony powszechnie w wersji elektronicznej. Do browaru pewnie będzie się łatwiej dostać niż do redakcji Browar.biz
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-03-17, 19:51.
Nie zapominaj, że muzeum będa tworzyć urzędnicy z Urzędu Marszałkowskiego. Ja bym urzędnikom takich rzeczy nie powierzał. Ale co za róznica czy pan Marek przekaże czy my? Niech nasza społeczność ma coś swojego.
P.S. ja też mogę walnąc cenę zaporową
(1+sqrt5)/2
Jestem za uzgodnieniem z prezesem, że będzie przy eksponacie adnotacja na cześć dobrej woli forumowiczów browar.biz
Możemy przyjąć uchwałę, że przekażemy muzeum, jeżeli wogóle ono powstanie, bo to nie jest jeszcze takie pewne.
(1+sqrt5)/2
Jako inicjatorka zakupu zostałam poproszona przez nowego Prezesa Browaru w Lwówku Śląskim o pozwolenie im zakupu wyżej wymienionego przedmiotu, w celu zamieszczenia go we Lwóweckim browarze, a ogólnie dostępnego skanu na stronie www browaru.
Myślę, że na taki cel warto przeznaczyć tę recepturę w oryginale, a dostępem będą się cieszyli wszyscy zainteresowani
Rzeczywiście licytować się z browarem nie ma sensu. W gruncie rzeczy ten eksponat może być w browarze w Lwówku Śląskim. Pytanie tylko co to znaczy w browarze, bo my zakupilibyśmy ten dokument do MUZEUM Browar.bizu, które jest po części naszą wspólną własnością.
Więc, czy masz pewność lub zapewnienie, że ten dokument będzie nie tyle własnością jednej osoby, lecz częścią browaru, która nie trafi w najgłębsze zakamarki jakiegoś magazynu, a po latach w poście: ciekawa aukcja na allegro nie zobaczymy tego dokumentu ponownie? Lub co gorsze nie zobaczymy go już nigdy.
Jeśli masz takie zapewnienia, to odpuszczamy aukcję, zadowalając się kompletnym skanem dokumentu.
Jestem za uzgodnieniem z prezesem, że będzie przy eksponacie adnotacja na cześć dobrej woli forumowiczów browar.biz
Ja też. Tylko żeby przy adnotacji była lista z nickami 32 Ludziów Dobrej Woli, ew. jakaś aleja zasłużonych czy cuś, żeby można było potem dzieciom/wnukom/krewnym/znajomym pokazywać i bezwstydnie się chełpić
Spraw własnościowych tych kilku kartek to raczej nie ma co zanadto roztrząsać. Moim zdaniem Marusia dogada szczegóły z Panem Markiem i dla mnie to wystarczy. Ja to widzę po prostu jako gentlemen's agreement, a nie cyrograf spisany w x kopiach potwierdzonych przez notariusza. Nie dajmy się zwariować.
Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-03-17, 20:22.
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Jakby jednak się okazało, że to browar.biz kupuje, to my też w to wchodzimy:
--------------------------------------------------------------------------------
rozmawiałam z Prezesem Markiem Jakubiakiem, potwierdza to, o czym wspominałam, czyli że
- eksponat wyląduje w muzeum, które jest już w fazie tworzenia (tworzenie trochę potrwa, ale nie jest to jakaś pieśń wielce dalekiej przyszłości)
- skan eksponatu będzie ogólnie dostępny na stronie www browaru w Lwówku Śląskim
i zgadza się na propozycję, żeby
- pod eksponatem był podpis doceniający nasz gest dobrej woli i wsparcia w rozwoju Muzeum - mamy zaproponować tekst.
Apeluję zatem, żebyście się wstrzymali od ruchów licytacyjnych, pozwólmy to zakupić po cenie normalnej, a nie z kosmosu
Oryginał - jeśli zostanie kupiony - będzie do obejrzenia na festiwalu, który odbędzie się w Lwówku w czerwcu, jeszcze przed uruchomieniem muzeum.
Nadal nie rozumiem dlaczego jak pan prezes przekaże eksponat do muzeum to będzie dobrze a jak my to źle?
Może nie chcę sie domyślać. No cóż, browar Ciechan musi robić sobie PR.
(1+sqrt5)/2
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
Stary browar przemysłowy ze sklepem firmowym, pubem i muzeum piwowarstwa.
Przy wejściu gości wita radziecki dystrybutor do piwa z napisem "piwo" w cyrylicy.
Dalej mały bar ze stolikami-kapslami, a obok zejście do piwnicy, gdzie mieści się muzeum.
Wstęp tam kosztuje...
Dziwne, że nikt do tej pory nie skreślił jeszcze paru słów o tym browarze. Blisko naszej granicy, więc zapewne wielu forumowiczów już tam było.
Browar Broumov i do tego w nazwie klasztorny, a tymczasem znajduje się on w oddalonej o prawie trzy kilometry od klasztoru w Broumovie dzielnicy...
Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m. ...
Lokal znajduje się w ścisłym centrum Opola, przy ulicy św. Wojciecha, wiodącej od Rynku w kierunku Muzeum Śląska Opolskiego i kościoła "na górce". Mieści się w wąskiej kamienicy, mały ogródek przed wejściem, w środku 2 poziomy (parter plus piwnica). Bardziej taki klubowy charakter,...
Comment