Znalazłem jakieś takie 2 butelki, co do tej mniejszej interesuje mnie z jakiego piwa pochodzi i ile ma mniej więcej lat, a co do drugiej to czy jest ona starsza czy to po prostu butelka ze zwykłego taniego wina z przed 15 lat, nie ma na niej żadnego oznaczenia fabryki ani nic, cała gładka i jest dosyc cieżka w porównaniu do współczesnych butelek podobnych rozmiarów.
Butelki, buteleczki
Collapse
X
-
Ta mniejsza całkiem fajna, widziałem już taką u pewnego kolekcjonera.
Wydaje mi się, że jest z Łomży. Nie jest na niej nic napisane?
Jak widać Bielkówko z ich Koźlakiem nie było pierwsze...
O il chodzi o większą: nie jestem specjalistą, ale ręczę, że nie jest to butelka od taniego wina sprzed 15 lat.
Sprzed 20 ani 25 lat też nie.
Może sprzed 40 albo 50, kto wie...Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
-
Channel: Austria
-
-
Nie bywałe, że w tak małej miejscowości powstał trzeci browar. Wiem, Telč to bajkowe miasteczko wpisane na listę UNESSCO, ale niestety czasy się zmieniły i turystów mało. W sumie to praktycznie nie ma ich wcale. W lokalach w większości siedzą tubylcy, przez rynek raz na jakiś czas przejdą...
-
Channel: Czechy
-
-
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
Channel: Niemcy
-
-
Jasny lager o zawartości alko 5.3%.
Puszka 568 ml.
Kontynuacja wątku sprzed kilku lat z Ragutisa:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...1-ragutis-1410
Piana - na dłużej grubsza obwódka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz...-
Channel: Litwa
2025-01-17, 17:43 -
-
Browarek z własnym lokalem ze wsi Steinbach nad Attersee w Górnej Austrii.
Mała butelka 0,33 l. z napisem "Halbbock", pomyślałem że to od tej buteleczki była nazwa "półkoźlak" a to był taki żarcik, bo piwo ma ekstr. 10,3% a alk. 3,5%.
Czyli jakby te...-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment