Ile jest warta butelka z piwa tyskiego z pocz. XXw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Misiox
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.10
    • 2

Ile jest warta butelka z piwa tyskiego z pocz. XXw.

Witam, chciałem się zorientować ile może być warta butelka z piwa tyskiego z początku XX w. (prawdopodobna data produkcji 1900-1918r. chociaż nie jestem ekspertem)

Butelka posiada z przodu napis wytłoczony napis "Burgerlishes-Brauhaus Schutzmarke Tichau" oraz rysunek 2 ludzi podających sobie rękę nad beczką. Z tyłu butelki widnieje napis Unverkauflish. Butelka z lekko uszczerbioną szyjką(z tyłu butelki), ogólnie w całkiem niezłym stanie.

Update: Proszę o usunięcie posta, uznałem że lepiej będzie on pasował do działu giełda.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Misiox; 2013-10-09, 00:24.
  • Misiox
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.10
    • 2

Butelka z piwa tyskiego z początku XX w.

Witam, chciałem się zorientować ile może być warta butelka z piwa tyskiego z początku XX w. (prawdopodobna data produkcji 1900-1918r. chociaż nie jestem ekspertem)

Butelka posiada z przodu napis wytłoczony napis "Burgerlishes-Brauhaus Schutzmarke Tichau" oraz rysunek 2 ludzi podających sobie rękę nad beczką. Z tyłu butelki widnieje napis Unverkauflish. Butelka z lekko uszczerbioną szyjką(z tyłu butelki), ogólnie w całkiem niezłym stanie.

Comment

• smes
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.09
      • 615

Ta butelka sprzedawała się w przedziale 50-100 złotych.
      Ostatnia zmiana dokonana przez smes; 2013-10-09, 02:19.
      Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl

Comment

• Gość

Tyle, za ile ktoś zechce ją kupić

Comment