Niewiadome Niemcy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • waclaw67
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 488

Niewiadome Niemcy

Wpadło mi kilkadziesiąt podstawek niemieckich.Wszystkie już sklasyfikowane i ułożone browarami..
    Pozostała jeszce jedna a że lubię mieć wszystko in Ordnung,proszę o pomoc w umiejscowieniu browaru,jeżeli podstawka jest przypisana do jakiegoś.
    Attached Files
  • Adasko74
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.06
    • 156

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67
    Wpadło mi kilkadziesiąt podstawek niemieckich.Wszystkie już sklasyfikowane i ułożone browarami..
    Pozostała jeszce jedna a że lubię mieć wszystko in Ordnung,proszę o pomoc w umiejscowieniu browaru,jeżeli podstawka jest przypisana do jakiegoś.
    Brauhaus Gummersbach

Comment

• waclaw67
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.06
      • 488

Niestety nie Gummersbach,choć są podobne.
      Kiedyś zacząłem szukać po tych miejscowościach wymienionych na podstawce ale w połowie się zniechęciłem.
      Brauhaus Gummersbach to nie to,ale przed chwilą wszedłem do Gladbeck i jest w:

bierdeckel, bier, sammeln, bierdeckelsammler, brauerei, beer, biere, pivo, pivovar, browar, piwo, alt, weizen, pils, posavasos, bolachas de chopp

Więc sprawa się wyjaśniła.
      Wszystkie ustalenia mojej kolekcji,opieram na podstawie katalogu niemieckiego
      Dzięki

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Niemcy, Wismar, Kleine Hohe Straße 15, Brauhaus am Lohberg
        dadek
        Jedyny obecnie browar w tym pięknym zabytkowym mieście, powstał w 1995 roku. Znajduje się naprzeciw jednego z portowych nabrzeży, w odległości 800 m od dworca kolejowego. 3-piętrowy (z poddaszem) szachulcowy budynek, gdzie konstrukcja z czarnych belek wypełniona jest czerwoną cegłą, datowany...
        2025-08-28, 01:07
      • dadek
        Niemcy, Oberasbach-Altenberg, Zirndorfer Straße 18, 1.Altenberger Brauhaus
        dadek
        Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
        Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...
        2023-12-10, 23:39
      • pebejot
        Niemcy, Dessau, Lange G. 16, Brauhaus Zum Alten Dessauer
        pebejot
        Założony 20 lat temu browar restauracyjny "Zum Alten Dessauer" znajduje się w samym centrum siermiężnego, NRD-owskiego miasta Dessau.
        Z dworca kolejowego można podjechać 2 przystanki tramwajem, lub dojść 1 km pieszo.
        Obiekt co prawda znajduje się w ścisłym centrum,...
        2024-05-08, 20:16
      • pebejot
        Szwajcaria, Winterthur, Neumarkt 7-11, Brauhaus Winterthur
        pebejot
        Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
        Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
        Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...
        2023-09-05, 06:09
      • dadek
        Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
        dadek
        Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
        2025-02-12, 03:28
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...