Dzień dobry państwu.  Proszę o identyfikację kufla, bo dziadek google nie pomaga. Z góry dziękuję.

Kufel do piwa ;-)

Collapse

X
- 

veni, emi, bibi👍 1
- 

Comment
- 

Na pewno nic, za co można byłoby dostać jakieś rozsądne pieniądze. W zeszłym tygodniu byłem w Holandii i tam oferowano podobne po 1,50 euro za sztukę. Sam mam kilka w domu i trzymam, bo szkoda wyrzucić.Archiwum piwne

Poznaj
 http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
 Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
 Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"Comment
Related Topics

Collapse

- 

Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
 Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......- 
							Channel: Identyfikacja

- 

- 

Witajcie! Witajcie!
 mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję 
 ...- 

- 

- 

Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...

5 Photos . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...

5 Photos- 

- 

- 

Witam, Witam,
 Nadszedł czas wiosennych porządków.
 Oddam kufel ze zdjęcia. Niby nic specjalnego, ale wyrzucić szkoda 
 Jeśłi ktoś jest chętny proszę o kontakt na PW.
 Pozdrawiam...- 
							Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
 2021-03-20, 11:49
- 

- 

proszę zorientowanych o datowanie i wskazanie huty proszę zorientowanych o datowanie i wskazanie huty
 oczywiście, w miarę możliwości
 chciałbym wiedzieć, z czego piję 
 a kufelek jest z 'wystawki'
 z góry dzięki za info3 Photos- 

- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment