prosba o pomoc w identyfikacji
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Ta biała butelka to chyba jakaś wytwórnia wody mineralnej z Poznania. -
-
Pierwsza to Browar Akcyjny Bavaria z Poznania. Najpewniej koniec XIX wieku. Wydaje mi się, że może być ciekawa. Ta od wody mineralnej też.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
-
Jeśli chcesz sprzedać, to najlepiej wystaw na Allegro lub "Allegro lokalnie".pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
-
Related Topics
Collapse
-
E: 24 Blg
A: 10, 5%
Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-03, 01:31 -
-
Zakładam nowy wątęk, ponieważ sprzedają to piwo po prostu pod nazwą "Pils", bez "czeski".
Parametry jak na etykiecie z fotki: 11 Blg, 4, 7% obj.
Barwa jasna, idealna klarowność,
Piana dość obfita, opada dopiero nie do końca po dwóch-trzech minutach pozstawiając...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-16, 16:11 -
-
Witajcie!
mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję
...-
Channel: Identyfikacja
-
-
Cześć,
Niestety w identyfikowaniu kufli jestem "zielona", dlatego prośba do Was, może wiecie coś na temat tych dwóch kufli? Drugi to zapewne Norymberga, ale może wiecie o nim coś więcej?
Z góry dziękuję za pomoc....-
-
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie
. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment