zagraniczne dekle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• pwolak
    replied
    ta ostatnia to moim zdaniem chyba rosyjska, Pan Smetansky Pilsener = ПАН СМЕТАН, a to jest czeski browar restauracyjny w Rosji w Jekaterynburgu adres:
    Пан Сметан
    чешский пивной ресторан
    Екатеринбург, ул. Восточная, 82

Leave a comment:

• dzidek1960
    replied
    Podstawka z postu #30 - USA, Anheuser - Busch Inc. odnośnie pozostałych dwóch nie znam odpowiedzi.

Pozwolę się dołączyć do tego tematu i zapytać się czy te dwie pierwsze podstawki są piwne, jeżeli tak to jaki browar? Trzecia na pewno piwna, prawdopodobnie Czechy, jaki browar?
    Attached Files

Leave a comment:

• pwolak
    replied
    szukam i szukam, ale niestety znaleźć nie umiem, przez jaki browar w jakim kraju została wydana poniższa podstawka?
    z przodu napis "Brewed and bottled by appointment of Major John Buchanan California", ale z tyłu reklama po niemiecku jakiegoś kurortu www.geisskopf.de
    apropo Johna Buchanana to jest w USA mikrobrowar Buchanan Brewing Co. - ale wątpię żeby to miało coś wspólnego, proszę o pomoc
    p.s. te 3 poprzednie dalej aktualne
    Attached Files

Leave a comment:

• pwolak
    replied
    rozumiem, że na moje dwa poprzednie pytania nie znacie odpowiedzi, może w takim razie ktoś może mi powiedzieć coś na temat tej załączonej podstawki, mianowicie dostałem ją z Hiszpanii, ale nie wiem czy to wzór stosowany ogólnie na całym świecie czy właśnie tylko w Hiszpanii, będę wdzięczny za pomoc...
    Attached Files

Leave a comment:

• pwolak
    replied
    Podążając za dobrą radą zadaje właściwe pytanie:
    Z jakiego kraju pochodzi ta podstawka bo ma anglojęzyczne napisy?
    pytanie o poprzednią podstawkę dalej aktualne...
    Attached Files

Leave a comment:

• kiszot
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pwolak Wyświetlenie odpowiedzi
    , ale nie zawsze to że nazwa jest na deklu mówi o tym z jakiego kraju dana podstawka pochodzi jak np. Pilsner U. nie oznacza, że podstawka jest z Czech bo może być np. polska, dlatego napisałem że proszę o identyfikacje (...) i w razie błędów o korektę.
    Może po prostu źle zadałes pytanie?

Leave a comment:

• pwolak
    replied
    dziękuję i mam następną
    tutaj nie wiem czy to w ogóle związane jest z jakimś browarem
    znalazłem takie zdjęcie, ale dalej mi to nic nie wyjaśnia
    Attached Files

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    113 - Kommunbrauer Neuhaus/Pegnitz

bierdeckel, bier, sammeln, bierdeckelsammler, brauerei, beer, biere, pivo, pivovar, browar, piwo, alt, weizen, pils, posavasos, bolachas de chopp

Jak w dowcipie Mleczki: "Tato, jeżeli czegoś nie ma w wyszukiwarce, to znaczy, że nie istnieje?" .

Pozdro,

Leave a comment:

• pwolak
    replied
    po pierwsze od wczoraj jak napisałem swojego posta trochę pouzupełniałem opisy jak np. Mythosa, którego mi wypominasz (może nie odświerzyłeś strony), teraz dałem sobie rade już z prawie wszystkimi podstawkami oprócz jednej - nr. 113, jeśli moje przypadki są tak "trywialne" dla ciebie to proszę o pomoc w identyfikacji tej jednej jedynej podstawki.

Komentując posty Bombadil13 i Twój chciałbym tylko powiedzieć, że masz racje - o wiele ciekawsza jest samodzielna identyfikacja co też na początku dla niektórych, teraz dla prawie wszystkich egzemplarzy uczyniłem, ale nie zawsze to że nazwa jest na deklu mówi o tym z jakiego kraju dana podstawka pochodzi jak np. Pilsner U. nie oznacza, że podstawka jest z Czech bo może być np. polska, dlatego napisałem że proszę o identyfikacje (...) i w razie błędów o korektę. Nie przypominam sobie też żeby moje wezwania o pomoc były "rozpaczliwe" no ale to już pozostawiam twojej ocenie.
    Jeśli kogoś uraził pytaniem o tak trywialne podstawki, albo jest tu przyjęte że o takie rzeczy pytać nie można to przepraszam - poprawię się w przyszłości.

Leave a comment:

• pieczarek
    replied
    Z ciekawości wpisałem do wyszukiwarki pięć pierwszych niezidentyfikowanych wafli. Zajęło mi to może ze 3 minuty. Uzyskałem bez problemu odpowiedzi. Czy Tobie tak trudno uruchomić wyszukiwarkę i wpisać np. Mythos beer, Krakonos beer, Ammersdorfer Bier?
    Jak na mój gust, to o wiele ciekawsza jest samodzielna identyfikacja obiektów w swojej kolekcji, niż rzucanie rozpaczliwych wezwań o pomoc. Szczególnie, jeśli ta pomoc ma dotyczyć tak trywialnych przypadków jak Twój.

Leave a comment:

• pwolak
    replied
    nie mówię że nie, aczkolwiek nie jest to 100% jak zauważyłeś, a po drugie nazwa browaru nie zawsze mówi o tym z jakiego kraju jest dana podstawka...

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pwolak Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam po dłuższej przerwie. Ze względu na fakt, że z zagranicy jestem "zielony" ponownie bardzo proszę o identyfikacje (państwo pochodzenia, browar, piwo) i w razie błędów o korektę podstawek zamieszczonych na :

Z góry wielkie dzięki!
    Nie chciałbym być zbytnio złośliwy (bo nie to jest celem), ale 3/4 browarów (co ja gadam 99&#37 masz napisane na tych deklach.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Bombadil13; 2008-02-16, 22:48.

Leave a comment:

• pwolak
    replied
    Witam po dłuższej przerwie. Ze względu na fakt, że z zagranicy jestem "zielony" ponownie bardzo proszę o identyfikacje (państwo pochodzenia, browar, piwo) i w razie błędów o korektę podstawek zamieszczonych na :

Z góry wielkie dzięki!

Leave a comment:

• ARTHUR
    replied
    068-HiLight Brauerei Warsteiner-Niemcy
    069-Weissen Burgen Brauerei Padeborner-Niemcy

Leave a comment:

• ARTHUR
    replied
    091-Brauerei Schwechat Austria.

Leave a comment:

Przetwarzanie...