Kapsle zagadki. Pierwszy chyba piwo. Pochodzenie prawdopodobnie daleki wschód, Indie, Nepal, te klimaty. Coś w rodzaju sygnatur to R na XII i 9 na VI. Drugi nawet nie wiem czy to coś wspólnego z piwem ma. Jak widać bliski wschód. Może ktoś rozpozna...

Kapsle zagadki.

Collapse

Related Topics

Collapse

- 

Smoke & Shadows od Browar Dziki Wschód Smoke & Shadows od Browar Dziki Wschód
 Peated Foreign Extra Stout

7,5 ABV / 19 P

Napisano że to Piwo ciemne... smakowe. Oraz że to pierwszy #multicollab z 10 multitapami. Ale miejsce warzenia tajne.

----------------------------------------

...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 2025-06-08, 10:34
- 

- 

Mam takie podstawki na wymianę na kapsle. Skany pokazują awers i rewers podstawek.
 Interesują mnie w zamian kapsle polskie i zagraniczne, piwne i niepiwne.

https://drive.google.com/drive/folde...lZ?usp=sharing

Oferty proszę kierować na...- 
							Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
 2024-02-03, 16:44
- 

- 

Hej, Hej,
 jako kibic TSW z prawie 50-letnim stażem, a zarazem kolekcjoner, zwracam się do P.T. Kolegów z apelem następującym: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, ma i chce odstąpić kapsle ze zdjęć, niech da znać! Mam ok. 25 tych kapsli z różnymi napisami wewnątrz, ale pewnie było ich...- 

- 

- 

Czesc Czesc

wita Was kapslarz z Bielska-Bialej. Nie przestalem zbierac kapsli ale troche wypadlem z obiegu, niektorzy z was byc moze mnie pamietaja stad, z forum kapslarskiego lub z jakiejs gieldy.
 Z racji tego ze mieszkam na stale w Norwegii i bardzo rzadko jezdze do Polski (a jak juz...1 Photo- 

- 

- 

E: 10, A: 4,0%
 Nie wiem, co poszło nie tak w tym kolejnym klonie lekkiego piwa o tych samych parametrach od Dzikiego Wschodu.
 Kolorek jasny, słomkowy i piana O. K.
 W zapachu wyraźnny chmiel ziołowo-pikantny z niepokojącymi akcentami siarki i cebuli.
 W smaku również dominuje...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 2025-09-01, 20:22
- 

- Loading...
- Koniec listy.