Butelka W. Jarzombek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MAHO_1981
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.11
    • 26

Butelka W. Jarzombek

Prosze o pomoc w identyfikacji butelki W.JARZOMBEK BIERGROSSHANDLUNG MILITSCH UNVERKÄUFLICH
  • Juby_piwosz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.02
    • 254

Wszystko, co jest od razu do powiedzenia, masz w napisie: W Jarzombek (pewnie jakieś polskie konotacje) Hurtownia piwa. Milicz. Butelka niesprzedajna (nie na sprzedaż).
    Reszty musisz szukać. Najlepiej w starych gazetach, książkach adresowych, dokumentach archiwalnych.

Comment

Related Topics

Collapse

• AdamKowalski34
      Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
      AdamKowalski34
      Cześć,
      Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
      Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
      Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
      Dzisiaj, 06:10
    • pebejot
      Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
      pebejot
      W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
      W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
      2022-09-13, 14:54
    • methiu83
      Identyfikacja 2 starych butelek po piwie
      methiu83
      Witam. Na strychu przypadkiem znalazłem 2 stare butelki prawdopodobnie po piwie jedna koloru zilonego i napis gesch gesch unverkauflich na dnie napis e37, 2 butelka biała na dnie napis pG ,0,5 . Proszę o identyfikację który rok z jakiego kraju oraz ewentualna wartośc. Dziekuję . Pozdrawiam
      2020-05-25, 20:38
    • Javox
      Bosman, Kronenbourg 1664 Blanc
      Javox
      Już dość dobrze znane "białe" piwo warzone w Szczecinie.

Zawartość alko 5.0%

Puszka 500 ml

Piana - więcej na początku potem grubsza warstwa.
      Lacing - trochę było
      Gaz - średni
      Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy....
      2025-05-30, 21:19
    • banasrobert
      butelka do identyfikacji
      banasrobert
      Może ktoś z forumowiczów potrafi powiązać te butelkę z konkretnym browarem.

Butelka bez sygnatury producenta, zamykana porcelanką, na boku napis: O.SCHORR WEISSWASSER...
      2018-11-30, 08:17
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...