Witam, czy ten napis na dole to NAMSLAU czy cos innego?
Schönwald mineral wasser
Collapse
X
-
Na żywo pewnie widzisz lepiej niż my na fotce 100 kB ale też mi się wydaje że widzę tam napis Namslau. Trudno wymyśleć mi coś innego niż jakaś wytwórnia wody mineralnej w tym mieście chyba że to jakaś produkcja uboczna jakiegoś mniej znanego namysłowskiego browaru.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Related Topics
Collapse
-
Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich
) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Browar z Tarnopola
16% alk.
6,5% alk.
21 IBU
Mały napis na ecie przypomina, że piwo jest bez syropu maltozowego. Natomiast na ecie przyznają się bez bicia do cukru i ryżu
Aromat - dość łagodny, słodowy, ciut słodyczy
Piana - dość niewysoka,...-
Channel: Ukraina
2025-02-25, 00:36 -
-
Nowość w polskim Aldi. Alkokol 5,4%, skład: woda, słód, chmiel. Spełnia zatem niemiecką normę. Napis "tylko w Aldi" sugeruje, że jest to piwo warzone dla tego marketu. Zapach chmielowy, barwa bursztynowa, piana niezła, na początku bardzo obfita. Smak bardzo ciekawy, ziołowa goryczka...
-
Channel: Czechy
-
-
Nowość z braniewskiego browaru (kod LG). Przynajmniej nigdy wcześniej tego nigdzie nie widziałem. Brak wątku na tym forum również to potwierdza. Alkohol 6%. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Opisy w 3 językach, po polsku, angielsku i włosku. Po...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Ekstr. 11,6%
Alk. 4,7%
18 IBU
Aromat - z puszki wyziera jakaś syntetyczna nuta (na szczęście delikatna) po przelaniu niewyraźny, jest jakiś znikomy chmiel, ciut owoców
Piana - wysoka, umiarkowana trwałość, niewiele zostaje
Barwa - zmętnione złoto (piwo...-
Channel: Węgry
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment