moje dzisiejsze znajdki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szytko
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.09
    • 1

moje dzisiejsze znajdki

jest takie miejsce w moim mieście, gdzie porcelanki wychodzą same
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Wismar, Kleine Hohe Straße 15, Brauhaus am Lohberg
    dadek
    Jedyny obecnie browar w tym pięknym zabytkowym mieście, powstał w 1995 roku. Znajduje się naprzeciw jednego z portowych nabrzeży, w odległości 800 m od dworca kolejowego. 3-piętrowy (z poddaszem) szachulcowy budynek, gdzie konstrukcja z czarnych belek wypełniona jest czerwoną cegłą, datowany...
    2025-08-28, 00:07
  • P1910
    Porcelanki WH SS - identyfikacja
    P1910
    Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
    2024-12-26, 23:27
  • Prusak
    Patrol piwny - Portugalia
    Prusak
    Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
    Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...
    2025-08-29, 16:53
  • Gizm
    Kupię porcelanki z Górnego Śląska
    Gizm
    Witam poszukuję porcelanek z Górnego Śląska np Laurahütte Kattowitz Schoppinitz Rosdzin Pless Radzionkau itd.
    Proszę propozycje z ceną
    Pozdrawiam z Giszowca...
    2024-05-10, 09:15
  • dadek
    Würzburg, Burkarderstraße 2-4, Brauerei Goldene Gans
    dadek
    Dolnofrankoński Würzburg to bardzo ładne, stare miasto nad Mainem z wieloma zabytkami. Mieszka tu około 130 tyś. ludzi, jednak jak na Bawarię browarów tu bardzo mało bo tylko dwa. I oba są zlokalizowane na lewym brzegu Main, dokładnie po dwóch przeciwnych stronach górującej na wzgórzu...
    2022-10-18, 01:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...