Proponuję temat, byśmy podzielili się naszymi najlepszymi, najciekawszymi, najstarszymi piwami w kolekcjach/piwniczkach. To ja zacznę i to część mojej kolekcji
Nie chciałbym się "mądrować", bo to w sumie nie moja sprawa, ale sugerowałbym trzymanie tych piw raczej w piwnicy, w temperaturze piwnicznej, niż w domu ... Upały mogą zrobić swoje, a szkoda zmarnować takie skarby
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seba_gliwice
Nie chciałbym się "mądrować", bo to w sumie nie moja sprawa, ale sugerowałbym trzymanie tych piw raczej w piwnicy, w temperaturze piwnicznej, niż w domu ... Upały mogą zrobić swoje, a szkoda zmarnować takie skarby
Jeszcze co najmniej po 1 szt. znajduje się w piwnicy, ale powoli brak tam miejsca Spokojnie leżakuje tam 6 transporterów polskich portretów, BW, jest nawet Samiec Alfa i wymrażanki ze Spółdzielczego
No właśnie bo tam same nowości widzę. Zresztą pokazałeś zdjęcie kolekcji i nadal nie wiemy jakie są tam najciekawsze piwa.
Żeby nie było trollingu i offtopu coś merytorycznie od siebie. 80-letni stout Haberbuscha a z nowszych 14-letnie portery z Browaru Warszawskiego i około 15-letni z Dojlid.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
No właśnie bo tam same nowości widzę. Zresztą pokazałeś zdjęcie kolekcji i nadal nie wiemy jakie są tam najciekawsze piwa.
Żeby nie było trollingu i offtopu coś merytorycznie od siebie. 80-letni stout Haberbuscha a z nowszych 14-letnie portery z Browaru Warszawskiego i około 15-letni z Dojlid.
Ja buduje kolekcję od niedawna, więc najstarszy u mnie Porter Perla ma dw do 23.11.2016 Ciechan Porter do 30.01.2017, reszta podobnie (portery ogólnodostępne kupowałem po 5 szt., jedna do wypicia na świeżo, druga na styk terminu a 3 szt do transportera w piwniczce).
Cooper, zazdroszczę egzemplarzy
Fajna kolekcja, ja już swoje najstarsze portery wypiłem w tym roku jak obchodziłem 40 urodziny do SETKI !!!, ale coś zostało Dojlidy , Łódz-2002, jakieś stare Żywce , Broki , Jędrzejów, chyba pierwszy z Piotrkowa, przy okazji zrobię foto i dodam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel
Fajna kolekcja, ja już swoje najstarsze portery wypiłem w tym roku jak obchodziłem 40 urodziny do SETKI !!!, ale coś zostało Dojlidy , Łódz-2002, jakieś stare Żywce , Broki , Jędrzejów, chyba pierwszy z Piotrkowa, przy okazji zrobię foto i dodam
Zazdroszczę Wam takich egzemplarzy Moje najstarsze powoli będą dobijać do 2 lat po terminie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel
Hmmm.... no to ładnie bo wynika że już osuszyłeś warszawskiego portera tego w butelce euro z czarno-czerwoną etką Wydawało mi się że miałeś taki.
Z okazji 10 urodzin przygotowano coś absolutnie wyjątkowego – 10 premierowych piw, stworzonych we współpracy z zaprzyjaźnionymi browarami z całej Polski!
Dodatkowo Czeka:
unikalna selekcja piw warzonych specjalnie na tę okazję
konkursy i nagrody dla naszych gości
dobra muzyka...
Kultowy już Ślesiński Festiwal Piwa powraca z edycją 2025! Na miejscu niezliczona liczba lagerów, ipa, sour ale, porterów, imperialnych stoutów, waizenów czy innych bitterów czy grodziszy
Żeby nie pić na pusty żołądek, zagoszczą także food trucki, które wypełnią Wasze brzuchy...
Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
Comment