Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus73
Tak na marginesie to za niedlugo Oktoberfest niekusi zeby wpadnac?
Kusić kusi ale mam trochę za daleko
A otwieranie jest bardzo proste, w zamierzchłych czasach zdejmowałem kapsle podważając je zapalniczką.
Teraz mogę to zrobić byle czym a jak nie ma czym to drugim piwem
Jak otwierasz piwo nieniszczac kapsli?
Ostatnio troche piwek kupilem ale niewpadlem nato zeby nie otwierac otwieraczem i kapselki powyginane
Tak na marginesie to za niedlugo Oktoberfest niekusi zeby wpadnac?
Ja sie wybieram co rok ale jeszcze niedojechalem
Pozdrawiam.
Jesli to prawda ze przerobiles osobiscie to co bylo pozamykane tymi kapslami a smiem w to niewatpic ...
Poprostu wielki szacunek i pozdrowienia rowniez dla wspierajacej rodziny
Pozwolisz ze zapytam czy lubisz bardziej piwo czy kapsle to tak dla zrozumienia
Pozdrawiam .
Dodam tylko, że długość mostu to ponad 4,8 km i jest na nim 7 pasów ruchu.
Środkowy, 7 pas, jest dostępny na zmianę dla obu kierunków w zależności od natężenia ruchu.
Ten niski murek po lewej jest zbudowany z elementów, które są ze sobą elastycznie połączone i przesuwane są przez maszynę o jeden pas, a te niebieskie linie na asfalcie ułatwiają jej kierowcy precyzyjne ich przestawienie.
Widziałem ją kiedyś w akcji
I pomyśleć, że w tych obskurnych, mrocznych i zaniedbanych sklepach można kupić ponad 2000 piw z całego świata i 9 nowych dla mnie.
Te 50 mil do Huntington jechałem, dzięki nowojorskim korkom, 3 godziny.
W drodze powrotnej postanowiłem pojechać okrężną drogą przez Tappan Zee Bridge i w rezultacie 100 mil przejechałem w 1 godz 40 minut.
Przez most możecie się przejechać ze mną, strasznie jest długi
Tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=Vv6cKPkvNT4
Po zrobieniu zdjęcia z Big Z wyskoczył sprzedawca i pyta dlaczego robię fotkę jego sklepu.
Odpowiedziałem, że prowadzę pamiętnik odwiedzonych sklepów z piwem
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2010-08-31, 00:06.
Powód: literowka
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
...
Ciągle planuję kupienie małego netbooka, w którym miałbym skany wszystkich kapsli,
...
W koncu sie przemoglem i kupilem!
Przegladanie ponad 2 tysiecy zdjec w aparacie fot. trwa zbyt dlugo wiec jednak kupilem malego Acera Aspire One z 10 calowym ekranikiem.
Wlasnie z niego to pisze wiec nie ma polskich znakow.
Fajna zabawka
"Craft Beer Outlet" 9910 Frankford Ave., Philadelphia, PA
Drugim był dziś mały sklepik w Philadelphi, ale za to były w nim tylko piwa.
Obaj obecni panowie, sprzedawca i właściciel dopytywali się czy jestem zadowolony z oferty ich sklepu, skąd się o nim dowiedziałem itd.
Ze wszystkich piw mogłem skomponować swoje własne 6-cio paki.
Jego dobre zaopatrzenie przełożyło się na 11 nowych kapsli
"Monster Beverage" 1299 North Delsea Drive, Glassboro, NJ
Pierwszym był sklep w Glassboro.
Spory, choć większość przestrzeni była zajęta przez wina.
Piwu poświecono jedna ścianę lodówek i jedna ścianę półek.
Można kupować piwa pojedynczo i tworzyć własny mix six, ale tylko z wydzielonych trzech szafek. Niestety wszystkie nowe dla mnie musiałem kupić w 6-cio pakach.
W sumie 6 nowych kapsli.
Jak to się mówi: Mężczyzna jest głową rodziny a kobieta szyją!
Moja ślubna przekonała mnie, że jednak warto pojechać skoro już się nastawiliśmy na wyjazd.
Poczekaliśmy, aż przejdzie główna nawałnica i z 2 godzinnym opóźnieniem ruszyliśmy w drogę. Udało mi się odwiedzić dwa nowe sklepy i kupić 17 nowych kapsli.
A wśród nich jest nowa Nikaragua, Indonezja i Japonia.
Zdjęcia sklepów później, najpierw muszę coś wypić
Od kilku tygodni planowałem na dziś wyjazd na południe mojego stanu z wypadem do Filadelfii.
Auto zatankowane, adresy wpisane w GPS, pełna mobilizacja rodzinki a tu klops.
Zawsze tuż przed wyjazdem sprawdzam prognozę pogody i mapę radarową okolicy.
Jak widać na obrazku, heavy rain szybko zbliża się do New Jersey.
Lubie deszcz, nie przeszkadza mi w jeździe ale tutaj może znacznie wydłużyć czas podróży, a na to nie chcę narażać moich dziewczyn
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Dzień dobry. Jestem kolekcjonerem kapsli. Zastanawiam się czy nie ma osób chętnych, aby podarować mi kapsle za darmo?, ponieważ jestem dopiero początkującym zbieraczem kapsli....
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku, na której będę dodawał zdjęcia swojej kolekcji, jak również dubli. Strona jest w trakcie przygotowań, jednak z czasem będą pojawiać się na niej kolejne zdjęcia
Witam forumowiczów,
wiem, że mogę na was liczyć z pomocą, dlatego proszę was o pomoc w identyfikacji tych trzech kapsli. W odniesieniu do kapsli 717 oraz 726, jedynie mam miasto oraz kraj pochodzenia, tylko brakuje mi producenta/firmy oraz nazwy (jeśli owa istnieje). Próbowałem szukać tych...
Leave a comment: