BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Witam,
Ładna kolekcja wypitych piw. Okazuje się, że posiadasz sporo starych wzorów a z nowych Ci brak. Musisz się przyłożyć do picia piwa, bo te promocyjne szybko "uciekają" ze sklepów.
No cóż, każda etykieta, to kolejne przez mnie wypite piwko, ale największym problemem było znalezienie czegoś lokalnego. Coraz trudniej z tym. Z kolei potem żmudna praca nad odklejaniem etkiet, skanowaniem i katalogowaniem. Katalog mam jeszcze nie skończony i dlatego zamieszczam na tym forum tylko album etykiet. Ot tak dla obejrzenia. Pozdrawiam.
Niecałe 10 kilometrów od miejsca naszego kwaterunku Opočna od miesiąca działa kolejny mały browarek. Oczywiście postanowiliśmy go odwiedzić. Browar położony jest we wsi Ledce i nazywa się Ovipistán.
Długi spacer dobrze nam zrobił i na miejsce dotarliśmy w sobotę około...
Dokładnie w lutym tego roku w małej mieścinie Náměšť na Hané oficjalnie wystartował drugi browar . Oba browary oddalone są od siebie o jakieś 500 metrów. Nowo otwarty Náměšťský pivovar znajduje się tuż za kościołem w prywatnym domu właścicieli. W sobotę lokal otwierano od godziny...
W miasteczku Vyšší Brod po browarze Jakub pozostała już tylko firmowa piwiarnia, ale za to w dzielnicy Studánky otwarł się nowy, mały rodzinny browarek przyjmując nazwę dzielnicy w której stoi.
Studánky to dzielnica miasta Vyšší Brod oddalona od niego o 2,5 kilometra. Niby odległość...
Comment