BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Madera to jedna z portugalskich wysp na Oceanie Atlantyckim. Piękna wyspa, która daje możliwość spędzenia aktywnego wypoczynku.
Podczas zwiedzania stolicy wyspy, miasta Funchal natknęliśmy się na miejscowy mały browarek. Lokal tuż przy oceanie z pięknym widokiem na...
Bardzo ciekawy browar restauracyjny, znajdujący się nieco na uboczu na zachód od ścisłego centrum i wielkiego zgiełku turystycznego Lizbony.
Browar istnieje od 2016 roku i niedawno hucznie świętował swoje 7-mio lecie.
Niepozorne wejście i chaotyczny, lecz swojski ogródek z prostymi...
Bardzo przyjemny lokal, położony nieco na uboczu, ale wciąż w centrum miasta.
Chyba najprzyjemniejszy spośród tych, w kótrych miałem okazję pić piwo w Porto. Luźna atmosfera, zróżnicowana klientela, sensowni barmani.
Na tablicy dwanaście piw, w tym jedno ze Stu Mostów, jest...
Stary browar przemysłowy ze sklepem firmowym, pubem i muzeum piwowarstwa.
Przy wejściu gości wita radziecki dystrybutor do piwa z napisem "piwo" w cyrylicy.
Dalej mały bar ze stolikami-kapslami, a obok zejście do piwnicy, gdzie mieści się muzeum.
Wstęp tam kosztuje...
To moja ulubiona miejscówka z piwem w mojej ukochanej Lizbonie. Kilkanaście kraftowych piw, w tym kilka własnego wyboru. Właśnie dostali ode mnie "Kveik News", a ja od nich białego stouta z brazylijską kawą i kakao z Sao Tome i Principe. Zdradliwe, niby 6%, a czuję się jakby przejechał...