BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Mało co mnie jeszcze dziwi ale z niedowierzaniem zauważyłem, że na browar.biz nie istnieje taki kraj jak Luksemburg. A przecież to środek Europy, istnieje kilkanaście browarów, dlatego proszę Admina o utworzenie działu.
My zawitaliśmy do tego kraju po raz pierwszy i zaraz po przyjeździe...
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...
Gdzieś w okolicy będziemy się kręcić z Maggykiem i Kapslem w sobotę, może ktoś będzie miał ochotę na wspólne piwo w/na Stacji Grochów.
Niezobowiązująco - godziny wieczorne - nic nie rezerwujemy.
Jeśli ktoś chętny jest ruszyć swoje zacne 4litery to proszę o wpis, pw, sms lub...