Tyle, że właściciel jest ekstremalnie ruchliwy i można go nie zastać na miejscu. Niedawno byłem w poniedziałek po 8, brama była otwarta, ale nie było nikogo, a telefonowanie nie dało rezultatu.
Wracam do tematu, można coś nabyć na miejscu? Znajomy będzie niebawem w Łasku, chciałbym go jakoś poczciwie skierować. Może jakiś sklepik "przybrowarniany"?
czytałeś, jak mniemam, posty dotyczące tamtejszych piw. wypuszczasz się na wody pełne mielizn. obyś nie zatonął (w odmętach herbowego...) a może chcesz zrobić prezent komuś nielubianemu?
Spróbuj zadzwonić i "rozpytać" w browarze, choć "obawiam się, że wątpię" .
Jeśli znajomy będzie w okolicach, niech śmignie dodatkowe 15 km do Pabianic, tam w specjalistycznym sklepie najprawdopodobniej zastanie większość palety Koreba.
Piwo można kupić bezpośrednio w browarze. Jeśli brama do browaru bedzie zamknieta skręć w pierwszą ulicę w prawo (jadąc w kierunku Zduńskiej Woli). Około 100 m dalej jest po lewej stronie mały sklepik spożywczy. Będąc w Łasku zawsze znalazłem w nim coś z Koreba.
czytałeś, jak mniemam, posty dotyczące tamtejszych piw. wypuszczasz się na wody pełne mielizn. obyś nie zatonął (w odmętach herbowego...) a może chcesz zrobić prezent komuś nielubianemu?
Ja bym tak do końca nie krytykował Koreba, właśnie wypuścił na rynek ciekawe piwo - Żywe, Niefiltrowane (chyba mała wersja tych 5-litrowych baniaczków). Podobno nie ma tego specyficznego landrynkowatego smaczku jak reszta.
We Wrocławiu w galerii Magnolia Park było dziś stoisko tego browaru,piwka były po 6zł (0,5).Kupiłem ciemne korzenne oraz żywe o ciekawej barwie.Spróbuję w niedzielę jak wytrzymam
Naprawdę ta legenda nie ma jeszcze swojego tematu?
Browar znajduje się blisko dworca kolejowego, zatem zdecydowałem się na odwiedziny w drodze do Łodzi. Ma swój sklepik, który jest czynny w dni robocze od 8 do 16. Na zewnątrz mamy górę skrzynek z browaru Bran. W samym sklepie...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
Comment