Będzie, ale póki co nie mam chwili wolnej.
Mapy Piwne - spis
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Rozumiem opóźnienie kilkudniowe, kilkutygodniowe ale nie kilkumiesięczne. Ja też nie mam na nic czasu ale prośby o porządki w browarze robię co najwyżej z kilkudniowym opóźnieniem. W sumie dodanie jednego browaru na tydzień (oczywiście przykład ekstremalny) nie powinno nastręczyć wielu roboczogodzin. Nie piszę tego Pendragonie złośliwie tylko nie chcę aby uaktualnienia na mapie polskich browarów pojawiały się tak jak wiadomości na stronie czołowej browar.biz, a widzę, że do tego to zmierza.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
A czego ci brakuje na mapie polskich browarów? O tę dbam regularnie.
Nie mam czasu na zagranicę. Ale nawet i tutaj coś robię, tyle że wg własnego powiedzmy "widzimisię".Last edited by Pendragon; 2018-08-07, 08:48.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
E-prezesie, melduję wykonanie zadania. Białorus została zaktualizowana.
Jedno pytanie - Staromiejski chyba wyprowadził się z Mińska?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
No właśnie o to naniesienie się pytam.
Zatem są 2 browary należące do Вендинг Групп?
Wg tej strony https://catalog.pivo.by/brewery/st-pivovar w 2016 sprzęt przeniesiono z вул. Ціміразева 123/2 do wsi Королев Стан.Last edited by Pendragon; 2018-10-06, 09:16.
-
No właśnie o to naniesienie się pytam.
Zatem są 2 browary należące do Вендинг Групп?
Wg tej strony https://catalog.pivo.by/brewery/st-pivovar w 2016 sprzęt przeniesiono z вул. Ціміразева 123/2 do wsi Королев Стан.Comment
-
A wiesz kiedy wrócili na stare śmieci?
-
Browar to nie kuchenka mikrofalowa czy zmywarka, którą można sobie ot tak przenosić. Nawet na Białorusi! Tam też są legalizacje i urzędowe zgody. Produkcja musiałaby być wyłączona na pewien okres czasu (m.in. tanki zwolnione). Co skutkowałoby przejściowym brakiem piwa.
Przeniesienie poza miasto było spowodowane tym, że graniczne możliwości browaru wg. dostawcy w tamtym miejscu zostały wyczerpane. Tym bardziej, że w szczytowym okresie grupa posiadała 6 lokali (jeden na pewno już nie istnieje) i przyjmowała jeszcze kontraktowców. Jeśli Abernacka widział fizycznie browar w starym miejscu to oznacza wg. mnie, że nie został w całości przeniesiony. Owszem kontraktowcy przenieśli się do nowo powstałych browarów, ale jest to nadal duża sieć lokali o sporym zejściu piwa. Ja bym trzymał na mapie oba browary do czasu wyjaśnienia sprawy.Last edited by e-prezes; 2018-10-06, 20:45.Comment
-
Jak "jeśli"? I jak w starym miejscu.?
Fotki browaru opublikowałem na moim blogowym profilu na FB, pod koniec maja, gdy goscilem w tym czasie na Białorusi.Comment
-
Ja tam nie byłem, więc fizycznie własnymi oczyma go nie widziałem. Odkąd się dowiedziałem, że przenieśli się poza miasto nawet tam nie jeździłem, by sprawdzić, czy jest - bo po co skoro Białorusini twierdzili, że się przeniósł.
Słowa "jeśli" używa się, gdy nie jest się czegoś pewnym, a ja akurat pewnym nie jestem, bo go nie widziałem. W czym problem?
Na czym opierasz przekonanie, zmierzające do pewności, że tego poza miastem nie ma. Może w ogóle nie istniało a historia o przeniesieniu była marketingowym chłytem mającym na celu zmylenie e-prezesa.Comment
Comment