Gruzja, Armenia - Piwne Dylematy (VI.2011.)
Collapse
X
-
A pliki .xls z tego adresu znasz?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
A pliki .xls z tego adresu znasz?
http://beerlabels.narod.ru/
One są delikatnie mówiąc, mocno nieaktualneGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Abernacka dostał ode mnie świeżyznę jaką dysponowałemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Przed chwilą znalazłem stronę gruzińskiego państwowego urzędu gdzie wymieniono kilka czynnych browarów w tym kraju.
Wspomniano o browarach w Kutaisi, Batumi, Senaki, Gori, Rustavi i Tibilisi.Comment
-
abernacka
Dzięki za info. Patrzyłem już na tę linie, ostatnio (od marca) latają samoloty ukraińskie z Krakowa i można z przesiadką w Kijowie lecieć dalej na wschod. Wybieram się w środku sezonu i dlatego ceny nie są najnizsze. Może będzie jakaś promocja a jak nie to trudno i trzeba będzie zapłacić normalną cenę. Co do browarów tam to chyba nie pomogę, zapytam jeszcze znajomych, którzy byli w Gruzji w zeszłym roku (tyle, że chodzili po górach a nie po browarach), może coś będą wiedzieć.
PozdrawiamComment
-
ruszyłem dupsko, pościskałem znajomych ze wschodu i już są efekty
"MANTASHOFF" BEERHOUSE-RESTAURANT
Armenia, Yerevan, Mashtotsi Ave., Building 37Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
abernacka
Dzięki za info. Patrzyłem już na tę linie, ostatnio (od marca) latają samoloty ukraińskie z Krakowa i można z przesiadką w Kijowie lecieć dalej na wschod. Wybieram się w środku sezonu i dlatego ceny nie są najnizsze. Może będzie jakaś promocja a jak nie to trudno i trzeba będzie zapłacić normalną cenę. Co do browarów tam to chyba nie pomogę, zapytam jeszcze znajomych, którzy byli w Gruzji w zeszłym roku (tyle, że chodzili po górach a nie po browarach), może coś będą wiedzieć.
PozdrawiamComment
-
W tym wypadku opłata jest symboliczna.
Obliczyłem rejs do Tybilisi gdybym leciał Lotem. Wyszło, że musiałbym zapłacić 120% więcej niż teraz lecąc AirBalticiem.
Ps. Jeżeli ta linia spełni moje oczekiwania a region przypadnie mi do gustu, we wrześniu zaplanujemy wyjazd do Kazachstanu.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-03-31, 06:29.Comment
-
Jak na razie oprócz browarów w Tibilisi, zamierzamy dowiedzić browar w Natakhtari, w Kutaisi, w Batumi, w Senaki, w Rustavi oraz w Ozurgeti.
Ps. Co z tym Gori, jedni twierdzą, że działa a inni że nie. Bądź tu mądryComment
-
OT
maciek21pl
Odpisuję teraz, bo byłem w weekend w górach. Na Kazbeka wychodzili w zeszłym roku będąc w Gruzji (sprzęt wypożyczyli na miejscu) a na Aragac mamy zamiar ruszyć w tym roku z Armeni. Z tego co wiem w zeszłym roku korzystali z map wydrukowanych z neta (stare mapy rosyjskie, ale podobno wystarczające do chodzenia po górach). W tym roku już mamy wydrukowane mapy dla części Armenii. Jakbyś miał pytania to pisz na priv, żeby nie zaśmiecać forum.Comment
-
Wszystkim za okazałą pomoc bardzo dziękuję.
Plan wycieczki został już stworzony.
Planujemy w Gruzji odwiedzić browary w: Tibilisi (dwa przemysłowe, dwa restauracyjne), Kutaisi, Batumi, Senaki, Gori oraz jak na to czas pozwoli browar w Rustavi.
W Armenii odwiedzimy browary w: Erewaniu (przemysłowy i restauracyjny) i w Abovian.Comment
-
Ha! Dobre wieści dla wszystkich, którzy będą mieli ochotę odwiedzić Erewań. Otóż, działa tam, w dzielnicy Bangladesh minibrowar Jager.
Ps. Do listy browarów, które odwiedze dopisałem dodatkowo browar w Ozurgeti (rozlew piwa tylko do beczek).Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-05-09, 21:28.Comment
-
Comment