Piwna kartografia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Zaczynam wprowadzać zmiany na mapach piwnych Niemiec. Polegają one na łączeniu map.
    Na pierwszy ogień poszła mapa Niemiec wschodnich, obejmująca prawie całe dawne NRD. Z powodów technicznych nie zmieściła się Turyngia, która zostanie połączona na jednej mapie z Hesją, Nadrenią Palatynatem i Saarą. Będą też inne "połączenia". Mapy poszczególnych landów, które zostały połączone, będą usunięte z Google Maps.
    Last edited by Pendragon; 2011-11-15, 23:55.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

W Wippra to nie tylko muzeum piwne, ale również żywy browar.
      Zdjęcia browaru:

Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Oki, w poprzedniej wersji miałem oznaczony jako "zwykły", a teraz w ostatniej chwili zmieniłem. Późno było, nazwa mnie zmyliła

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Powstaje kolejna mapa pt. Niemcy środkowe, obejmująca Turyngię, Hesję, Saarę i Nadrenię Palatynat. ten ostatni land jest jeszcze do przeniesienia (może jutro). Tym samym zostały usunięte mapy poszczególnych landów, tych wymienionych tutaj, jak i pozostałych z b. NRD. Wkrótce podobny los spotka i inne mapy.
          Następne w kolejce czekają: Szlezwig + Hamburg + Brema + Dolna Saksonia.
          Z powodu ilości browarów nie będą ruszane mapy Westfalii oraz Badenii.

Comment

• Sokół83
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1598

a czy Bawaria będzie scalona w jedną?
            Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Nie będzie, bo to by źle wyglądało. Z powodów ograniczeń technicznych jednocześnie widocznych by było tylko 200 browarów, a jest ponad 600. Ale zmniejszę liczbę map do 4.

Comment

• Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Jak tak będziesz Niemcom w landach mieszał, to w końcu Cię namierzą i wyślą bojówkę, jak do Warszawy na 11.XI... .
                A poważniej - pod kątem moich planów wyjazdowych ta praca jest (prawie ) bezcenna.

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Mapa czeskich browarów w budowie lub planowanych do otwarcia w najbliższych latach.
                  Ponieważ jest ich ponad 70 nie mogłem tego umieścić na mapie browarów działających. O tej chwili browary "z przyszłości" tylko na powyższej mapie.
                  Last edited by Pendragon; 2011-11-18, 21:23.

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

Do mapy Nadgraniczne niemieckie browary dodałem browar Wasserschloß Mellenthin z Mellenthin.
                    Zazdroszczę mieszkańcom w Świnoujścia trzech browarów restauracyjnych działajacych w niedalekiej odległości od ich miasta.
                    Last edited by abernacka; 2011-12-05, 15:57.
                    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Po prawie 5 miesiącach oczekiwania na przywrócenie funkcjonalności Google Maps, w końcu udało mi się zaktualizować mapę polskich pubów. Sporo z lokali usunąłem, ale jeszcze więcej się pojawiło nowych miejsc. W sumie na mapie jest 525 lokali, czyli o 12 więcej niż poprzednio.

Comment

• leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

Dwie sprawy z Krakowa mnie zastanowiły.
                        1: Jeśli zielonym kolorem zaznaczasz miejsca ciekawe to jednak innym powinny być zaznaczone Omerta i Strefa Piwa. Może czarnym i dopisek "masakra". Przecież te dwa lokale na tle innych zielonych to masakra.
                        2: Strefa też powinna mieć info o rotacyjnych nalewakach. Info zamieszczone jest już dawno nie aktualne.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Spróbuj przez 3-4 dni (czy raczej wieczory) "przetrawić" informacje o ponad 500 lokalach, to zrozumiesz, z jakim zagadnieniem muszę się zmierzyć. Nie zawsze da się wyłapać te subtelne różnice. A co do Strefy Piwa - tych rotacji nie da się ogarnąć. Albo zostawić przykładowe menu, albo nic nie wpisywać.

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Nie czynię żadnych zarzutów i jestem pełen podziwu.
                            Takie tylko uwagi zapisuję, z których skorzystasz lub nie

A co do Strefy to przykładowy zestaw nalewaków niczego nie wnosi bo te zapisane to margines ciekawych browarów. Chociażby w ostatnim tygodniu próbowałem tam Matuszki, Oslavan i Sentic. Dlatego info o rotacyjnych nalewakach będzie bardziej przystające do rzeczywistości.
                            Last edited by leona; 2011-12-08, 22:25.

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Co do uwagi o braku rotacyjności to słuszna uwaga, to mój błąd wynikający z pośpiechu.
                              A co do tego, co próbowałeś - to jestem w małym szoku

Comment

• leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                                A co do tego, co próbowałeś - to jestem w małym szoku
                                Oj tam, Kout na Sumavie mi wypadł z pamięci.

Comment

Przetwarzanie...