Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Po chyba 3 latach zaktualizowałem, na tyle ile miałem informacji, swoją mapę browarów Irlandii
Na tą chwilę wyszło mi aż 86 browarów w tym 1 który być może jest już nieczynny (Arthurstown) ale na razie nie usuwałem go. Wielki przyrost ilościowy od czasu ostatniej aktualizacji. Kilka rzemieślniczych padło i usunąłem. Co ciekawe na 86 czynnych browarów jedynie 2 powstały w dawnych wiekach tzn XVIII i XIX stuleciu. Wszystkie pozostałe nie są starsze niż lata 90. wieku XX.Leave a comment:
-
Czy istnieją godne aplikacje na smartphone zawierające dokładne mapy browarów? Dziękuję.Leave a comment:
-
Dzięki. Z tymi mapami, to tak jak z browarami. Łatwiej i szybciej zrobić coś nowego, niż poprawiać już istniejąceLeave a comment:
-
Gratulacje za ogrom włożonej pracy i dalszej cierpliwości w tworzeniu dalszych map i uaktualnianiu już powstałych.Leave a comment:
-
Gratulacje.
A tak na marginesie: to jest konkretna robota, dzięki której wiele osób ma "na gotowe" rozeznanie w miejscach, które warto sprawdzić i popróbować.Leave a comment:
-
8 lat temu, 2 stycznia 2009 rozpocząłem prace nad pierwszą moją piwną mapą w Google Maps. Ogłosiłem to światu tutaj, na browar.bizie (no bo niby gdzie wtedy bym to zrobił?) 2 dni później, 4 stycznia. Wpis numer #76 w tym temacie. Była to mapa browarów czeskich.
W tej chwili moje mapy piwne doczekały się nawet własnego profilu facebookowego.
tempo prac można śledzić na stronie https://www.facebook.com/MapyPiwne/Leave a comment:
-
Usunięte zostają także te mapy:
> Czechy - hospody (Praha) - 2010-09-18 - 2014-01-15
> Czechy - hospody (wschód) - 2015-09-04 - 2016-10-26Leave a comment:
-
Z powodu przekształcenia mapy browarów czeskich w Piwną Mapę Czech, usuwam mapy knajp poszczególnych krajów. Od tej pory należy ich szukać na warstwach Piwnej Mapy Czech.
Prace trwają, nie bez kłopotów, ale od dziś znikają (data utworzenia - ostatnia modyfikacja):
> Czechy - piwiarnie (01. Liberecky kraj) - 2009-12-23 - 2012-12-20
> Czechy - piwiarnie (02. Kralove-Hr.K) - 2009-12-26 - 2012-12-27
> Czechy - piwiarnie (03. Pardubicky.K.) - 2009-12-31 - 2013-01-13
Już wcześniej zniknęły mapy wschodnich województw, a i resztę czeka podobny los.
Plan jest taki, by wszystko było na jednej mapie.Leave a comment:
-
Prawie 8 lat robię te mapy i jakoś do tej pory omijałem z niezrozumiałych powodów Danię.
Ale w związku z wczorajszym meczem "już" jest stosowna warstwa na mapie Europy Północnej, niesłusznie nazwanej wcześniej Skandynawią. Aktualne są tam też warstwy Finlandii, Islandii i Wysp Owczych. Szwecja i Norwegia musi poczekać. Kontraktowymi duńskim iw zasadzie się nie zajmowałem, tylko kilka przykładowych jest zaznaczonych.
Leave a comment:
-
Mapa Norwegii ma 4 lata, więc wielu browarów tam brak. Konkretnie to brakuje ze... 140
No cóż, rewolucja i tam się objawiła wysypem minibrowarków.
Podobnie we Szwecji, gdzie pojawiło się z 200 nowych browarów.
Na razie nie mam czasu na aktualizacje tych rejonów.Leave a comment:
-
O. K., to ja źle popatrzyłem. Przy okazji: Socho i Perun tez już są "w budowie" (w Socho jest nawet, jak wynika z fb, część sprzętu).Leave a comment:
-
Dzięki, zaraz poprawię, ale:
1) kółko oznacza lokalizację przybliżoną, w tym przypadku ulicę Solidarności
2) nie zaznaczałem go przecież przy żadnym rondzie, chyba że jakieś tam w międzyczasie wybudowali.Leave a comment: