Piwna kartografia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• zgroza
    replied
    No i nie mamy mapy Badenii a ja siedzę w Bazylei i nie mam pełnej informacji, Ktoś może zarzucić na szybko przygranicznymi (na czwartek potrzebne)?
    Sam nie mam jeszcze obskoczonej Solury, więc się nie powinieniem wychylać...

Leave a comment:

• becik
    replied
    Macedonia

Czarnogóra

Niestety ale tylko w przypadku Bitoli udało mi się trafić w dach browaru. Może porównując plan Skopje uda mi się i tam nanieść dokładną lokalizację browaru. Planu Prilepu ani Niksica nie mam, a nie pamiętam już topograficznie gdzie browary leżały.

PS. Ponoć Bitole juz zamknęli ale to tylko raz usłyszane info.

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Temat Liechtesteinu wydzieliłam do innego wątku w dziale Przy piwie.

Leave a comment:

• wojtas40
    replied
    browary świata na mapie google

Czy ma ktoś może linka do Google Maps z (prawie!) wszystkimi browarami świata? Miałem kiedyś ten adres, ale po przeinstalowaniu kompa wszystko diabli wzięli i do dzisiaj nie mogę natrafić na ten link... Proszę o pomoc !!! Strona była naprawdę SUPER!!!

Leave a comment:

• zgroza
    replied
    No i mamy mapę

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Browar w Lichtensteinie może ne jest zbyt urodziwy ale za to warzą znakomite piwa: http://www.browar.biz/galeria.php?id=10283

Leave a comment:

• zgroza
    replied
    Masz rację, masz rację.
    Umieściłem niejako z rozpędu, bo należą do Związku Małych i Średnich browarów Szwacjcarii. Notabene ich piwo zdobyło nagrodę Najlepszego Piwa Szwajcarii niedawno.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza
    Czemu Liechtenstein wgrałeś do Szwajcarii?
    To, że państwo malutkie i płacą tam frankami to nie znaczy, że nie nalezy im się osobna mapka nawet jak jest na niej tylko jeden browar.
    Liechtensteinczycy są napewno dumni z tego, że są Liechtensteinczykami i pragneli by mieć swoją mapkę osobno, a nie pod szyldem jakiejś tam Szwajcarii

Leave a comment:

• becik
    replied
    Serbia

Starałem się trafić "w dach" ale poza kilkoma wyjątkami było to niemożliwe, uniemozliwił mi to brak małych miejscowości na googlach lub brak nazw ulic nawet w Belgradzie. Nie wszystkie lokalizacje browarów pamiętam, co, gdzie i jak. Co do browarów do których mam wątpliwości czy jeszcze działają zaznaczone są na czerwono, jeden browarek, mikro nie działa od dawna ale jak w opisie, zaznaczyłem go gdyż właściciel bardzo chętnie rozdaje etykiety i kapsle które trzyma w magazynku. Sprawa dobra dla kolekcjonerów bo odwiedzić warto.

Leave a comment:

• becik
    replied
    w wolnej chwili kolejna mapka na szybko

Kosowo

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    Francję dopiero zacząłem
    A tę stronę znasz?

I ?

Oraz ?

Mnie się nie chciało
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-09-02, 12:25.

Leave a comment:

• Twilight_Alehouse
    replied
    Francję dopiero zacząłem, ale jeśli dysponuję dokładnym adresem, to go uwzględniam. Jeśli go jednak nie ma, to cóż, nic się nie poradzi.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Ja staram się wcelować w samo sedno No chyba, że się po prostu nie da - nie zawsze da się zlokalizować adres.

Leave a comment:

• zgroza
    replied
    legendę osobiście pisałem w polu opisu mapy.
    Wiesz, jesteś pierwszym, który tak daleko zapuścił się na wschód - co do adresowania sam ustalasz reguły.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Jeszcze jedno pytanie, jak sie pisze legendę do tych szpilek?
    Pytanie z innej bańki, na mapach zaznaczacie tylko miejscowości gdzie jest browar czy dokładną lokalizacje już na planie miasta/wsi tak, że szpila jest dokładnie na budynku browaru?
    Dokładnie zrobiłem to jesli chodzi o Maltę, Mołdawii tak się nie dało zrobić. Brak jest na googlach dokładnego planu więc tam zaznaczone są tylko miejscowości

Leave a comment: