No i nie mamy mapy Badenii a ja siedzę w Bazylei i nie mam pełnej informacji, Ktoś może zarzucić na szybko przygranicznymi (na czwartek potrzebne)?
Sam nie mam jeszcze obskoczonej Solury, więc się nie powinieniem wychylać...
Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Macedonia
Czarnogóra
Niestety ale tylko w przypadku Bitoli udało mi się trafić w dach browaru. Może porównując plan Skopje uda mi się i tam nanieść dokładną lokalizację browaru. Planu Prilepu ani Niksica nie mam, a nie pamiętam już topograficznie gdzie browary leżały.
PS. Ponoć Bitole juz zamknęli ale to tylko raz usłyszane info.Leave a comment:
-
-
browary świata na mapie google
Czy ma ktoś może linka do Google Maps z (prawie!) wszystkimi browarami świata? Miałem kiedyś ten adres, ale po przeinstalowaniu kompa wszystko diabli wzięli i do dzisiaj nie mogę natrafić na ten link...Proszę o pomoc !!! Strona była naprawdę SUPER!!!
Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Browar w Lichtensteinie może ne jest zbyt urodziwy ale za to warzą znakomite piwa: http://www.browar.biz/galeria.php?id=10283Leave a comment:
-
Masz rację, masz rację.
Umieściłem niejako z rozpędu, bo należą do Związku Małych i Średnich browarów Szwacjcarii. Notabene ich piwo zdobyło nagrodę Najlepszego Piwa Szwajcarii niedawno.Leave a comment:
-
To, że państwo malutkie i płacą tam frankami to nie znaczy, że nie nalezy im się osobna mapka nawet jak jest na niej tylko jeden browar.
Liechtensteinczycy są napewno dumni z tego, że są Liechtensteinczykami i pragneli by mieć swoją mapkę osobno, a nie pod szyldem jakiejś tam SzwajcariiLeave a comment:
-
Serbia
czerwony kolor - lub zamknięty prawdopodobnie lub zamknięty na 100% browar żółty kolor - browar restauracyjny
Starałem się trafić "w dach" ale poza kilkoma wyjątkami było to niemożliwe, uniemozliwił mi to brak małych miejscowości na googlach lub brak nazw ulic nawet w Belgradzie. Nie wszystkie lokalizacje browarów pamiętam, co, gdzie i jak. Co do browarów do których mam wątpliwości czy jeszcze działają zaznaczone są na czerwono, jeden browarek, mikro nie działa od dawna ale jak w opisie, zaznaczyłem go gdyż właściciel bardzo chętnie rozdaje etykiety i kapsle które trzyma w magazynku. Sprawa dobra dla kolekcjonerów bo odwiedzić warto.Leave a comment:
-
w wolnej chwili kolejna mapka na szybko
Kosowo
Leave a comment:
-
Francję dopiero zacząłem, ale jeśli dysponuję dokładnym adresem, to go uwzględniam. Jeśli go jednak nie ma, to cóż, nic się nie poradzi.Leave a comment:
-
Ja staram się wcelować w samo sednoNo chyba, że się po prostu nie da - nie zawsze da się zlokalizować adres.
Leave a comment:
-
legendę osobiście pisałem w polu opisu mapy.
Wiesz, jesteś pierwszym, który tak daleko zapuścił się na wschód - co do adresowania sam ustalasz reguły.Leave a comment:
-
Jeszcze jedno pytanie, jak sie pisze legendę do tych szpilek?
Pytanie z innej bańki, na mapach zaznaczacie tylko miejscowości gdzie jest browar czy dokładną lokalizacje już na planie miasta/wsi tak, że szpila jest dokładnie na budynku browaru?
Dokładnie zrobiłem to jesli chodzi o Maltę, Mołdawii tak się nie dało zrobić. Brak jest na googlach dokładnego planu więc tam zaznaczone są tylko miejscowościLeave a comment: