Piwna kartografia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• martwypies
    replied
    no rzeczywiście
    tylko że u mnie można współtworzyć

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    po co tworzyć następną skoro radom już zrobił i to bardziej szczególową
    Może dlatego, że moja jest mojsza niż twojsza?

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika martwypies
    Wiem że już 700 osób próbowało robic mapy browarów i piwa w Polsce. Ja chce być 701.

(to mój pierszy post)
    po co tworzyć następną skoro radom już zrobił i to bardziej szczególową
    witaj na forum

Leave a comment:

• martwypies
    replied
    Mapa Piwa - zapraszam do współtworzenia

Wiem że już 700 osób próbowało robic mapy browarów i piwa w Polsce. Ja chce być 701.
    Mapa powstała w Google Maps wczoraj (!?) i to co ją wyróżnia od innych że Ty i ty i ty możesz do niej dodać parę informacji. Mapa może byc współtworzona.

Póki co są tylko podstawy dla lamerów piwa. Grupa Żywiec, Carlsberg, Kompania Piwowarska + kilka szybko dodanych browarów lokalnych.

Na czym mi szczególnie zależało ?
    - na uzyskaniu informacji czy dany browar jest CZYNNY i jakie piwo w nim się produkuje

Mapę można rozwinąć przez dodanie ładnych ikonek z logo itp oraz oczywiście przez dodanie informacji o smaku.
    Fajnie by było jakby też stworzyć odrębną kategorię (inne ikonki) dla historycznych 1) piw nie produkowanych dzisiaj oraz 2) historycznych nieczynnych już browarów

Pozdroawiam i zapraszam do współtworzenia mapy pod linkiem:
    Mapa Piwna w Google Maps
    (to mój pierszy post)

Leave a comment:

• radom
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Zauważyłem jeszcze na mapie radoma błąd polegający na tym, że umieścił browar w Lublinie na ul. Bernardyńskiej.
    Tymczasem na ul. Bernardyńskiej od kilku lat nie ma już browaru (Browar Nr 2 dawny ZP K.R. Vetter). Jest tam obecnie tylko siedziba spółki Perła. Lubelski zakład piwowarski mieści się przy ul. Kunickiego (Browar Nr 1 dawny Browar Parowy Jeleń).
    Już poprawiłem.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Zauważyłem jeszcze na mapie radoma błąd polegający na tym, że umieścił browar w Lublinie na ul. Bernardyńskiej.
    Tymczasem na ul. Bernardyńskiej od kilku lat nie ma już browaru (Browar Nr 2 dawny ZP K.R. Vetter). Jest tam obecnie tylko siedziba spółki Perła. Lubelski zakład piwowarski mieści się przy ul. Kunickiego (Browar Nr 1 dawny Browar Parowy Jeleń).

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Niedługo może być też problem z określeniem lokalizacji Browaru Kielce. Jeżeli zacznie się planowana rozbudowa zakładu to jego część może znaleźć się w gminie Morawica (obecnie browar jest przy granicy administracyjnej Kielc).
    Raczej nieprędko będzie taki problem. Belgia miała przygotowane plany rozbudowy, na ówcześnie posiadanym terenie, do ponad 3 mln hl, jeszcze przed kupnem jej przez KP.
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-09-18, 09:16.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Co do Browaru Leżajsk. Na oficjalnej stronie UM Leżajska jest mapka. Wynika z niej, że właściwie cały zakład leży w poza granicami administracyjnymi miasta. Główne zabudowania w całości są na terenie wsi Stare Miasto.
    Leżajsk

Browar Jabłonowo jest w Jabłonowie przy Alei Krakowskiej. Wólka Kosowska to miejsce gdzie znajduje się Urząd Pocztowy (podobnie jest z Leżajskiem - poczta w Leżajsku).

Niedługo może być też problem z określeniem lokalizacji Browaru Kielce. Jeżeli zacznie się planowana rozbudowa zakładu to jego część może znaleźć się w gminie Morawica (obecnie browar jest przy granicy administracyjnej Kielc).
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2008-09-18, 08:22.

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    i na tej stronie napisano
    Centrala
    Aleja Krakowska 77
    05-552 Wólka Kosowska
    No i dokładnie tak radom ma zaznaczone na swojej mapce. Przy powiększeniu widać zgodność z mapą znajdującą się na stronie Jabłonowa.

U skitofa jest Jabłonowo w Jabłonowie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2008-09-17, 23:43.

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radom
    Nie wiem na ile jest to prawdziwe, ale kierowałem się informacjami na stronie browaru
    http://www.jablonowo.pl/site/0/0/6,kontakt
    i na tej stronie napisano
    Centrala
    Aleja Krakowska 77
    05-552 Wólka Kosowska

Leave a comment:

• radom
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
    ...Browar Jabłonowo zaś w miejscowości Wólka Kosowska.
    Nie wiem na ile jest to prawdziwe, ale kierowałem się informacjami na stronie browaru

Leave a comment:

• skitof
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher
    Administracyjnie ok. 1/10 browaru Leżajsk leży w Leżajsku , a reszta faktycznie w Starym Mieście choć to tylko druga strona ulicy rozdzielającej dwie gminy.
    Ale z Leżajskiem jest chyba ten problem, że adres browaru to Leżajsk nie Stare Miasto. I to chyba się liczy.

Leave a comment:

• Gopher
    replied
    Administracyjnie ok. 1/10 browaru Leżajsk leży w Leżajsku , a reszta faktycznie w Starym Mieście choć to tylko druga strona ulicy rozdzielającej dwie gminy.

Leave a comment:

• delvish
    replied
    ...Browar Jabłonowo zaś w miejscowości Wólka Kosowska.

P.S. A z Leżajskiem nie jest tak prosto, bo mały skrawek browaru leży jak najbardziej na terenie miasta Leżajska
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-09-17, 21:53.

Leave a comment:

• skitof
    replied
    Na mapkach skitofa i radoma są niestety błędy.
    Np.
    Browar Bartek znajduje się w miejscowości Cieśle, a nie w Gołuchowie.
    Browar Grybów znajduje się w miejscowości Siołkowa, a nie w Grybowie.
    Browar Leżajsk znajduje się w miejscowości Stare Miasto, a nie w Leżajsku.
    Co do Starego Miasta i Siołkowej to się zgadzam. To trzeba poprawić. Ale Cieśle na mapie są zaznaczone.

Leave a comment: