no rzeczywiście
tylko że u mnie można współtworzyć
Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
-
Mapa Piwa - zapraszam do współtworzenia
Wiem że już 700 osób próbowało robic mapy browarów i piwa w Polsce. Ja chce być 701.
Mapa powstała w Google Maps wczoraj (!?) i to co ją wyróżnia od innych że Ty i ty i ty możesz do niej dodać parę informacji. Mapa może byc współtworzona.
Póki co są tylko podstawy dla lamerów piwa. Grupa Żywiec, Carlsberg, Kompania Piwowarska + kilka szybko dodanych browarów lokalnych.
Na czym mi szczególnie zależało ?
- na uzyskaniu informacji czy dany browar jest CZYNNY i jakie piwo w nim się produkuje
Mapę można rozwinąć przez dodanie ładnych ikonek z logo itp oraz oczywiście przez dodanie informacji o smaku.
Fajnie by było jakby też stworzyć odrębną kategorię (inne ikonki) dla historycznych 1) piw nie produkowanych dzisiaj oraz 2) historycznych nieczynnych już browarów
Pozdroawiam i zapraszam do współtworzenia mapy pod linkiem:
Mapa Piwna w Google Maps
(to mój pierszy post)Leave a comment:
-
Zauważyłem jeszcze na mapie radoma błąd polegający na tym, że umieścił browar w Lublinie na ul. Bernardyńskiej.
Tymczasem na ul. Bernardyńskiej od kilku lat nie ma już browaru (Browar Nr 2 dawny ZP K.R. Vetter). Jest tam obecnie tylko siedziba spółki Perła. Lubelski zakład piwowarski mieści się przy ul. Kunickiego (Browar Nr 1 dawny Browar Parowy Jeleń).Leave a comment:
-
Zauważyłem jeszcze na mapie radoma błąd polegający na tym, że umieścił browar w Lublinie na ul. Bernardyńskiej.
Tymczasem na ul. Bernardyńskiej od kilku lat nie ma już browaru (Browar Nr 2 dawny ZP K.R. Vetter). Jest tam obecnie tylko siedziba spółki Perła. Lubelski zakład piwowarski mieści się przy ul. Kunickiego (Browar Nr 1 dawny Browar Parowy Jeleń).Leave a comment:
-
Raczej nieprędko będzie taki problem. Belgia miała przygotowane plany rozbudowy, na ówcześnie posiadanym terenie, do ponad 3 mln hl, jeszcze przed kupnem jej przez KP.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-09-18, 09:16.Leave a comment:
-
Co do Browaru Leżajsk. Na oficjalnej stronie UM Leżajska jest mapka. Wynika z niej, że właściwie cały zakład leży w poza granicami administracyjnymi miasta. Główne zabudowania w całości są na terenie wsi Stare Miasto.
Leżajsk
Browar Jabłonowo jest w Jabłonowie przy Alei Krakowskiej. Wólka Kosowska to miejsce gdzie znajduje się Urząd Pocztowy (podobnie jest z Leżajskiem - poczta w Leżajsku).
Niedługo może być też problem z określeniem lokalizacji Browaru Kielce. Jeżeli zacznie się planowana rozbudowa zakładu to jego część może znaleźć się w gminie Morawica (obecnie browar jest przy granicy administracyjnej Kielc).Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2008-09-18, 08:22.Leave a comment:
-
U skitofa jest Jabłonowo w Jabłonowie.Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2008-09-17, 23:43.Leave a comment:
-
Nie wiem na ile jest to prawdziwe, ale kierowałem się informacjami na stronie browaru
http://www.jablonowo.pl/site/0/0/6,kontakt
Centrala
Aleja Krakowska 77
05-552 Wólka Kosowska
Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Ale z Leżajskiem jest chyba ten problem, że adres browaru to Leżajsk nie Stare Miasto. I to chyba się liczy.Leave a comment:
-
Administracyjnie ok. 1/10 browaru Leżajsk leży w Leżajsku, a reszta faktycznie w Starym Mieście choć to tylko druga strona ulicy rozdzielającej dwie gminy.
Leave a comment:
-
Na mapkach skitofa i radoma są niestety błędy.
Np.
Browar Bartek znajduje się w miejscowości Cieśle, a nie w Gołuchowie.
Browar Grybów znajduje się w miejscowości Siołkowa, a nie w Grybowie.
Browar Leżajsk znajduje się w miejscowości Stare Miasto, a nie w Leżajsku.Leave a comment: