Szanowni forumowicze,
po długich namysłach postanowiłem ruszyć z tematem importu niemiecki piw do polski, na początek dla Wrocławia i okolic. Zamierzam importować najpopularniejsze niemieckie marki jak i saksońskie browary regionalne, sprzedając je dalej po realnych, konkurencyjnych cenach. Zależy mi na bogatej i dostępnej ofercie. Na początek zająłbym się dystrybucją do mniejszych sklepów oraz HoReCa i knajpek. W planach jest również sklep detaliczny z bogatym asortymentem piwnym z piwami niemieckimi i polskimi regionalnymi.
I tu moja prośba do Was - wyraźcie swoją opinię nt. powyższego pomysłu i poniżych propozycji:
- czy sądzicie, że jest w ogóle zapotrzebowanie na dobrej jakości niemieckie piwa po cenach równych lub niewiele wyższych od polskiej masówki, np.:
Wszytkie ceny bez kaucji za but. w wys. ok. 35 gr. Muszę jeszcze rozwiązać kwestię niemieckiej kaucji przy imporcie do Polski.
Powyższa lista to tylko przykład, w swojej ofercie chciałbym mieć kilka pozycji z każdej kategorii:
- Alt;
- Lager;
- Export;
- Pils;
- Landbier;
- Kellerbier;
- Bawarskie Jasne;
- Bock, Maibock i Doppelbock;
- Schwarzbier;
- Radler;
- Niemieckie smakowe bez chemii jak np. w Sommersby czy Warka Radler;
- Dinkelbier;
- Weizenbier;
- Kölsch;
- i inne.
Będę wdzięczny za Wasze zdanie.
Pozdrawiam
po długich namysłach postanowiłem ruszyć z tematem importu niemiecki piw do polski, na początek dla Wrocławia i okolic. Zamierzam importować najpopularniejsze niemieckie marki jak i saksońskie browary regionalne, sprzedając je dalej po realnych, konkurencyjnych cenach. Zależy mi na bogatej i dostępnej ofercie. Na początek zająłbym się dystrybucją do mniejszych sklepów oraz HoReCa i knajpek. W planach jest również sklep detaliczny z bogatym asortymentem piwnym z piwami niemieckimi i polskimi regionalnymi.
I tu moja prośba do Was - wyraźcie swoją opinię nt. powyższego pomysłu i poniżych propozycji:
- czy sądzicie, że jest w ogóle zapotrzebowanie na dobrej jakości niemieckie piwa po cenach równych lub niewiele wyższych od polskiej masówki, np.:
> z niższej półki: Oettinger Export, Pils lub Weizen za 2,80 - 3,30 zł/but.
> z średniej półki: Hasseröder Pils za 3,50 - 3,80 zł/but.
> z średniej wyższej: Mönchshof Original za 4,50 - 4,80/but.;
Paulaner Münchner Hell za 5,00 - 5,50 zł/but.
Paulaner Münchner Hell za 5,00 - 5,50 zł/but.
> z wyższej połki: Neuzeller Kloster-Bräu Pilsner za ok. 5,10 zł/but.
Neuzeller Kloster-Bräu Bock za ok. 5,45 zł/but.
Neuzeller Kloster-Bräu Bock za ok. 5,45 zł/but.
Wszytkie ceny bez kaucji za but. w wys. ok. 35 gr. Muszę jeszcze rozwiązać kwestię niemieckiej kaucji przy imporcie do Polski.
Powyższa lista to tylko przykład, w swojej ofercie chciałbym mieć kilka pozycji z każdej kategorii:
- Alt;
- Lager;
- Export;
- Pils;
- Landbier;
- Kellerbier;
- Bawarskie Jasne;
- Bock, Maibock i Doppelbock;
- Schwarzbier;
- Radler;
- Niemieckie smakowe bez chemii jak np. w Sommersby czy Warka Radler;
- Dinkelbier;
- Weizenbier;
- Kölsch;
- i inne.
Będę wdzięczny za Wasze zdanie.
Pozdrawiam
Natomiast jeśli chodzi o wymienione marki, to albo już są na polskim rynku, albo już się pojawiają rzadziej, bo go nie podbiły (np. Neuzeller, który aż tak bardzo wysoką półką to IMO nie jest).
Comment