Katowice, Mariacka 1, Kaizer Cafe & Bar [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Katowice, Mariacka 1, Kaizer Cafe & Bar [zamknięte]

Temat miejsc z piwem Śląskim z kija został wywołany przy innym temacie, w takim razie warto założyć nowy wątek.

Bar typu bistro, jakich wiele powstało na ul. Mariackiej, nazwa nawiązuje do kawiarni Kaiser Cafe która działała od 1905 roku w tym samym miejscu. Później było coś tam innego a przed otwarciem obecnego lokalu, biuro podróży.

Są 2 kijki:
    Śląskie - 4zł/0,5 l
    Łomża - nie zakodowałem
    Z butelek, Fortuna, Racibórz itp.

Wystrój jak dla mnie mało interesujący i nie zachęcający do wdepnięcia, nadrabia za to miła obsługa.
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Zamknięty, teraz jest jakaś lodziarnia.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
      Katowice, Tadeusza Kościuszki 5, Serwis Cafe&Pub
      ART
      Jakieś trąby wpadły na pomysł połączenia serwisu/sklepu rowerowego z barem.

Pomysł bardzo dobry! Pochwalam! A dlaczego trąby?

Bo miejscówka serwisu/sklepu z dopiskiem Cafe&Pub ma wejście na rogu Konopnickiej / Kościuszki i wisi na drzwiach kartka że w soboty i niedziele...
      2025-04-30, 19:49
    • ART
      Katowice, Mariacka 8, Pizzatopia
      ART
      Nie żeby mnie nosiło po sieciowych pizzeriach Notuję lokal, bo leją Recrafty z wajchy. 4 krany, jeden rotujący.

czynne codziennie od 11 do 1 a nawet 2:30

mapka:
      https://www.google.pl/maps/place/Piz...7!3m6!1s0x4716...
      2025-04-30, 20:20
    • Warzywo
      Katowice, Staromiejska 9, Pub Spiż [zamknięte]
      Warzywo
      Piwiarnia z piwem z wrocławskiego Spiża. Lokal z mieszanką wystroju z lat 90 i dzisiejszego. Da się wytrzymać. Miła obsługa. Do picia wybór kilku-kilkunastu piw z browary Spiż. Piłem Karmelowe i Miodowe, porządne, bez tragedii. Niedaleko dworca PKP więc można tu wskoczyć na szybkie piwko...
      2022-02-16, 22:36
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...