Nowy (chyba od miesiąca) lokal niedaleko stacji Powiśle w niehipsterskim wystroju. 12 nalewaków, dwa poziomy, ogródek przed lokalem. Menu na ich stronie i na OnTapie.
Warszawa, Solec 46A, Kufle i Kapsle Powiśle [zamknięte]
Collapse
X
-
Wystrój jak najbardziej hipstersko-nowobogacki a towarzystwo bogaczo-lewackie (sądząc z ubiorów i rozmów).
Chociaż wczoraj na szczęście był element baśniowy - kolędnicy (ładnie zaśpiewali kolędę, mieli przebrania i szopkę) i to uratowało mój wczorajszy pobyt bo już rzygałem gadkami klienteli.
Jest też element ciekawy w wystroju - za barem jest ściana a za ścianą jest nieoczekiwanie kawałek miejsca z 3 stolikami - tam jest kawałek fajnej atmosfery.
W poniedziałek wszystkie piwa za 10 zł. -
KiK na Powiślu to już przeszłość.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
😞 1Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam
Mam kawałek szkła kryształowego w kolorze zielonym. Podejrzewam że jest to fragment kieliszka od wina lub szamopana. Szkło znalezione było w lesie.
Z którego roku może być owy kryształ?
Z góry dziękuję za udzieloną informację....-
Channel: Identyfikacja
2018-11-19, 17:29 -
-
ekstr. 12,5%
alk. 5,0%
W składzie też słód pszeniczny.
Aromat - słodowy, kawałek tosta, ale też jakieś owocki (nieznacznie, ale niepasujące)
Piana - średnia, trwałość też średnia, drobne strzępy na dłużej
Barwa - ciemne złoto/jasny bursztyn...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-11-22, 01:49 -
-
Będąc w pewnym małym sklepiku zauważyłem to piwo w wyprzedaży za ok 4,5 PLN. Nazwa mi nieznana, więc dorzuciłem. Miły sprzedawca zaoferował mi, że spuści mi to piwo o złotówkę jak wezmę dwa, bo termin mu się kończy a ma jeszcze trochę tego. Pomyślałem, jaki miły człowiek... W...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-20, 00:24 -
-
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment