Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
Warszawa, Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska) [zamknięte]
Collapse
X
-
Czy ktoś miał przyjemność smakować klasztorniaka? Z informacji na stronie wynika, iż jest w sprzedaży od wczoraj.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Wczoraj degustowaliśmy, opis w odpowiednim dziale zaraz się pojawiPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecCzy ktoś miał przyjemność smakować klasztorniaka? Z informacji na stronie wynika, iż jest w sprzedaży od wczoraj.
Browarmia w piątki jest raczej ciężkostrawna - łomocząca muza, tłum ludzi... ale wczoraj dodatkowo zaskoczyła nas chyba ostatnia nowinka lokalu - na rachunku jest doliczone 10% za obsługę - czyli obowiązkowy napiwek...Comment
-
Byłem w piątek spróbować klasztorniaka. Oceny nie wystawiam bo miałem lekki katar i z był kłopot z wyczuciem zapachu. W smaku dominuje goryczka, wyczywalny jest też posmak miodu. Czuć konkretną moc piwa. Niestety ani śladu owocowo-korzennych akcentów o których zapewniano w opisie piwa. Dla mnie to piwo jest zbyt jednowymiarowe a przecież rasowy klasztorniak powinien oferować coś więcej...
Spróbowałem też pszenicy i stouta. To pierwsze cierpkie i kwaśnawe, to drugie cierpkie i wodniste. Nędza
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Wkurzyłbym się gdybym zobaczył coś takiego. Nie prościej byłoby dodanie tych 10% do ceny każdej pozycji z menu? Będę omijał szerokim łukiem browarmięPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusiana rachunku jest doliczone 10% za obsługę - czyli obowiązkowy napiwek...
MM961
4:-)Comment
-
E, nie zgodzę się, że wodniste. Co do cierpkości to myślę, że sypnęli za dużo palonych. Natomiast pszenica była rzeczywiście nędzna i tak naprawdę nie smakowała niczym.
Co do rachunku, kurczę jak to się stało, że tego nie zauważyłem? Wymienione jest razem z tym co się kupiło, czy gdzieś na dole?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Podejrzewam, że 10% doliczyli nam, bo było nas 10 osób.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonWkurzyłbym się gdybym zobaczył coś takiego. Nie prościej byłoby dodanie tych 10% do ceny każdej pozycji z menu? Będę omijał szerokim łukiem browarmię
Już kilka razy się spotkałem ( napewno w śp. Somie), że przy obsłudze od 10 osób wzwyż dolicza się 10% do ceny. Jest to gdzieś w menu. Czy również w menu BrowArmi? Nie wiem.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Jest dodatkowy serwis za obsługę przy tej ilości osób.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaPodejrzewam, że 10% doliczyli nam, bo było nas 10 osób.
Już kilka razy się spotkałem ( napewno w śp. Somie), że przy obsłudze od 10 osób wzwyż dolicza się 10% do ceny. Jest to gdzieś w menu. Czy również w menu BrowArmi? Nie wiem.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Standardowo, w tym momencie to 9pln za Stouta, Pszenicę i Klasztorne. Pilsa tam nie piję, więc nie wiem, ale chyba był o złotówkę tańszy. Wszystko oczywiście równiutko 0,5 litra i nie spotkałem się niedolewaniem. Zazwyczaj jest nawet ponad kreskę.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
Było dziś zielone, na pytanie "skąd" otrzymalem odpowiedź, że oczywiście stąd
Podejrzewam, że jednak jest to zielone z Jabłonowa.
Wychodząc zabrałem ulotkę na której reklamowali swoje piwa, wypatrzyłem taką ciekawostkę: Wytrawny malinowy pszeniczniak, 11,7blg, 5,0% alk. Czy ktoś coś wie o tym piwie? Było, jest czy będzie? (dopiero w domu przeczytałem ulotkę)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ogolnie rzecz ujmując poza piwem pszenicznym pozostałe piwa są do bani zwłaszcza pils ktory jest słodki...(z zasady jak pils moze być słodki ???,jednakże wystrój i dobra muzyka (chillout pop) grana nie za głośno sprawia że jest tam miło.Comment
-
Znów ocieramy się o osobiste preferencje. Pisząc, że poza pszenicą reszta jest do bani z lekka chyba przesadzasz. Stout, jak dla mnie, jest (choć nie zawsze) bardzo dobry. Niezłe jest, jak dla mnie, teraz karmazynowe.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukexOgolnie rzecz ujmując poza piwem pszenicznym pozostałe piwa są do bani zwłaszcza pils ktory jest słodki...(z zasady jak pils moze być słodki ???,jednakże wystrój i dobra muzyka (chillout pop) grana nie za głośno sprawia że jest tam miło.
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Byłem dziś w Browarmii po raz pierwszy, wizytę wspominam nadzwyczaj ciepło. Ujęło mnie to, że jak poprosiłem czy mogę obejrzec warzelnię, miła pani kelnerka wezwała piwowara dyżurnego i ten oprowadził nas z żoną po warzelni udzielając wielu ciekawych wskazówek, z których co najmniej dwie zastosuję w praktyce. Mogłem tez spróbowac dwóch świeżych piw prosto z tanku: Blanche i Imbirowe, oba bardzo mnie zachwyciły (w przeciwieństwie do pilsa i stouta, które spróbowałem w lokalu). Jak się pojawią w ofercie, radzę skosztowac.
Podzielę się z wami ciekawostkami którch się dowiedziałem:
- używają tylko słodów Wayermanna, bo na innych mieli niestabilne rezultaty - cieszy mnie to, bo już od pewnego czasu też przeszedłem na te słody
- piwa im dojrzewają w zadziwiająco niskich temperaturach - ~8* , nawet pszeniczka. Też mnie to ucieszyło, bo moje wyprowadziłem do garażu i martwiłem się, ze chłody nocne im zaszkodzą...Comment
-
Dla mnie:
- Pszeniczne jest niezłe lub jak kto woli dobre,
- Stout wodnisty,
- Pils - poza oceną z powodu całkowitej mętności, wyczuwalnej kwasowości.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment