Kraków, Bulwar Kurlandzki, Mauretania [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19352

Kraków, Bulwar Kurlandzki, Mauretania [zamknięte]

Barka urokliwie zacumowana w miejscu, gdzie na pocz. XX w. cumował parostatek /taki z bocznymi kołami napedowymi/. Wspaniały widok, szczególnie wieczorem na Podgórze i metalowy most Piłsudskiego łączący Kazimierz z Podgórzem. Urokiem jest również kolonia pająków potrafiących w ciągu godziny na piwo zapleść pajęczynę pomiędzy dwoma krzesłami przy których siedzi dwoje wpatrzonych w siebie ludzi. Jak ktoś nie ma traumy na punkcie pełzających to piwnie jest do skosztowania Paulaner za 10 PLN (but) oraz Obołony (4 rodzaje) też z butli. Lana masówka ŻGB. Warto jednak...
  • saladdin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.10
    • 19

Ostatnio jak tam byłem, to mieli wszystkie piwka, ale...ciepłe, bo im "zeszły". Ja nie rozumiem, jak można nie wkładać na bieżąco piwa do lodówki

Obok Mauretanii jest jakaś druga łódka z parasolami Perły. Wg. karty lana Perła za 6 i 8 zł, Ciechany z butelki za 9 (Miód, Pszenica, Stout, Wyborny). Nie sprawdzałem, bo nie doczekałem się na obsługę już drugi raz!!! Wrr.

Comment

Related Topics

Collapse

• telek
      Kołobrzeg, bulwar Jana Szymańskiego 6, Ryby Rewiński
      telek
      Dziwnym zbiegiem okoliczności pod tym samym adresem co smażalnia ryb (ryby doskonałe: smażone, z pieca, zupy rybne, tatar, etc.) figurują spółki Maltgarden, częściowo powiązane osobowo ze spółką Rewiński.
      W ofercie są więc butelkowe popularne piwa Maltgardena (pils, pszenica, IPA, etc.).
      2022-06-27, 16:03
    • dadek
      Ukraina, Słowiańsk, Bulwar Puszkina 9, Torskaja Pivovarnia/RC Taler
      dadek
      Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
      2020-03-26, 04:32
    • Aldach
      Ukraina, Ivano Frankovsk, Piwdiennyj Bulwar 20, Bartik.
      Aldach
      Browar i restauracja w nowoczesnym stylu. Taki współczesny wystrój, na ścianach kilka telewizorów pokazujących mecz itp. Mieści się w nowo wybudowanych blokach, ewidentnie skierowany do nowoczesnej ukraińskiej klasy średniej.
      W karcie osiemnaście rodzajów swojego piwa, z czego podczas...
      2019-08-09, 20:11
    • heckler
      Czechy, Týn nad Vltavou, Pivovarská 510, Vltavotýnský pivovar
      heckler
      Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
      Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
      Pierwsza pisemna...
      2025-08-26, 09:50
    • darekd
      Wrocław, Zwycięska 14cc/b, Lobster Concept Store
      darekd
      Całkiem nowy lokal na wrocławskich Partynicach związany z Lobsterem.

Na ok. 20 kranach również piwa z innych browarów, w lodówce dodatkowo oprócz Lobstera widziałem m.in. Łażany, Schlenkerlę, belgijskie lambiki i krieki i inne.
      Jest też lana kombucha robiona na miejscu....
      2025-03-23, 23:45
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...