Nowy newsletter z Lublina zawiera taki oto stylistyczny kwiatek:
No chyba że to w jakiejś lubelskiej gwarze, której nie miałem przyjemności dotąd poznać
Główny Piwowar ogłasza:
Na Browarze Restauracji Grodzka 15 obowiązują piwa:
Pils, Dunkel, Pszeniczne, niepasteryzowane niefiltrowane własnej produkcji.
Na Browarze Restauracji Grodzka 15 obowiązują piwa:
Pils, Dunkel, Pszeniczne, niepasteryzowane niefiltrowane własnej produkcji.

dla mnie osobiście dunkel bardzo wyrazisty , pils całkiem dobry natomiast pszenica jedna z lepszych jakie piłem. Jesli chodzi o wystrój widze ze furorę robi słowo "sterylność" Nie wydaje mi się , aby sala "ceglana" była sterylna i aby nie było tam krzty romantyzmu. Dla mnie osobiście knajpa jest nowoczesna i kazdy moze znaleźć coś dla siebie. Ja nie miałem problemu z uzyskaniem informacji na temat używanych słodow a to dlatego ze zadałem pytanie bezposrednio piwowarowi
Zawsze tak robie gdyz najzwyczajniej w świecie nie kazdy kelner czy kelnerka musi znać dokładnie arkana piwowarstwa, oni maja wiedziec co sprzedają i znac podstawowe informacje jak ekstrakt brzeczki, czy alkohol. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Mi sie lokal podoba zdecydowanie przebija wszystkie na Starym Miescie w Lublinie tu nawet bym nie dyskutował. A ta osłowiona sterylność??? lokal nabiera wyrazu, co chwile jest dołączany jakis element wystroju, poza tym jest to kwestia gustu. Dla mnie najwazniejsze jest to ze w koncu jest w Lublinie minibrowar i mam przyjemnosć napic sie piwka takiego jak lubie.
Comment