Z dobrze poinformowanych źródeł, umiejscowionych w lubelskim rynku nieruchomości wiem że Grodzka nie przędzie najlepiej i jej przyszłość nie rysuje się na kolorowo. Ale czego się spodziewać sie z takimi cenami, na starym miescie w Lublinie i przy takiej konkurencji. OK w piątki czy soboty lokal jest pełny ale na tygodniu puchy. Będzie żal ...
Lublin, Grodzka 15, Browar-Restauracja Grodzka 15 [zamknięte]
Collapse
X
-
Fakt podawania ketchupu czy jakiegoś sosu do pizzy to już sama w sobie żenada. Zwykle oznacza to, że przyrządzający oszczędzili na sosie pomidorowym. Dla mnie keczup do dobrej pizzy to jak sok do dobrego piwa. No chyba, że pizza niesmaczna, wtedy faktycznie można zabijać smak sosami.To widzę, że mam podobne gusta do Młodego, bo wczoraj wziąłem także moim zdaniem tyko zjadliwą pizzę w G15, a w Zamościu przy pierwszej wizycie również rekina
Może umówisz nas na piwo 
Ten keczup, lekka żenada... Czosnkowy też chyba ledwie obok czosnku stał, i to raczej sproszkowanego, w torebce.
Natomiast z tymi pustkami w lokalu to potwierdzam. Nigdy nie bywałem tam w weekendy, ale w tygodniu nie spotkałem tam więcej niż kilku osób. Trzeba jednak zaznaczyć, że lokal jest "chłodny" w odbiorze i sporo osób może decydować się na wyprawę z rodziną czy drugą połówką w bardziej nastrojowe miejsce. Ale to tylko moja teoria.Comment
-
Zależy jak na to spojrzeć... bezpośredniej konkurencji (browar restauracyjny, knajpa z dużym wyborem lanego piwa) brak. Natomiast na Starym Mieście i w ogóle w Lublinie rządzi pub "U Szewca", tam zawsze są dzikie tłumy, zawsze
Nieźle też wyglądają z frekwencją "Czeskie Piwnice". Moim zdaniem największym problemem Grodzkiej (jak słusznie zauważył kolega Rzeszowiak) jest brak klimatu.
Święte słowaFakt podawania ketchupu czy jakiegoś sosu do pizzy to już sama w sobie żenada. Zwykle oznacza to, że przyrządzający oszczędzili na sosie pomidorowym. Dla mnie keczup do dobrej pizzy to jak sok do dobrego piwa. No chyba, że pizza niesmaczna, wtedy faktycznie można zabijać smak sosami.
Comment
-
Powiedziałbym że wręcz dosłownie rozumianego. Moje doświadczenie jest takie, że jest tam po prostu zimno. Cięzko mi było dłużej wysiedzieć, mimo że należę do osobników, na których chłód nie robi przesadnego wrażenia..... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.Comment
-
Z zimnem to trochę przesada. Być może zależy to od pomieszczenia. W tym głównym, z barem, nigdy nie było mi zimno.
Co co klimatu, to owszem. Jedynym elementem pozytywnym są wyeksponowane resztki kamieniarki, kafli. Natomiast reszta kamienicy wybebeszona i zupełnie sterylna. Także taras, choć z ładnym widokiem to pod względem estetycznym (plus głośno pracująca instalacja) schrzaniony kompletnie.
Czy informacje o kiepskiej kondycji są sprawdzone? Mimo wszystko szkoda jedynego minibrowaru. Miewają dobre warki, czasem nawet bardzo dobre.Comment
-
Myślę, że na razie zamknięcie lokalu nie wchodzi w grę. Po pierwsze za tym przedsięwzięciem stoi chyba solidny inwestor, poza tym wg. plotek zainwestowano tam ponad 10 mln zł...
Problemy Grodzkiej to (moim zdaniem) między innymi fakt, że jednak jest już na uboczu SM, brak sensownej ilości miejsc na ogródku, wielokrotnie przytaczany tutaj brak atmosfery i menu do d...y.
Chyba warto na początek zmienić sposoby promowania lokalu, może nowy manager?
Moim zdaniem nie obejdzie się jednak bez remodelingu i zmiany wizerunku lokalu. Ja bym dołożył bar na poziomie zero i zrezygnował z sali restauracyjnej na I piętrze (może tam kolejny bar). Z wystrojem poszedłbym w jakimś konkretnym kierunku, nie bez stylowo jak teraz. No i zmiana menu, teraz ni to elegancka restauracja, ni to piwiarnia...Comment
-
Gesslerową im podesłać!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Aaaaaa, proszę tylko nie to
Chociaż byłaby to pewna forma reklamy...Comment
-
A nie dalej jak kilka dni temu widziałem odcinek (chyba archiwalny), gdy pomogła niedalekiej konkurencji - Czarciej Łapie. Działają dalej, radzą sobie? Jak czytam, to oprócz braku klimatu, to problemem jest też kuchnia. Czyli idealna robota dla niej.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Działają nadal, więc chyba sobie radzą. Akurat w tym lokalu prawie nic w menu nie zmieniała, kuchnia była dobra.A nie dalej jak kilka dni temu widziałem odcinek (chyba archiwalny), gdy pomogła niedalekiej konkurencji - Czarciej Łapie. Działają dalej, radzą sobie? Jak czytam, to oprócz braku klimatu, to problemem jest też kuchnia. Czyli idealna robota dla niej.
Ja nie ukrywam, że nie mam najlepszego zdania o tej pani. Więc wolałbym żeby na Grodzką się nie pchała...Comment
-
Od niedawna z powrotem jest Bursztynowe - w cenie... 10 zł. Teraz ponoć piwa stałe, czyli Pils, Dunkel i Pszenica (która niby ma wrócić w maju) mają być po 8, a wszystkie inne po dychu. Masakra. I tak zawsze po ich "tańszych" piwach mam kaca. Moralnego, że za piwo smakujące jak 4 zł, zapłaciłem 8.Comment
-
A w jakiej knajpie można napić się za 4 zł porównywalnego piwa?Od niedawna z powrotem jest Bursztynowe - w cenie... 10 zł. Teraz ponoć piwa stałe, czyli Pils, Dunkel i Pszenica (która niby ma wrócić w maju) mają być po 8, a wszystkie inne po dychu. Masakra. I tak zawsze po ich "tańszych" piwach mam kaca. Moralnego, że za piwo smakujące jak 4 zł, zapłaciłem 8.Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
-
-
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...-
Channel: Islandia
2024-09-28, 23:39 -
-
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....-
Channel: Czechy
-
-
W restauracji U Roubené studny w Chvaleticach koło Protivína w 2024 roku rozpoczęto produkcję własnego piwa. Skala tej produkcji jest na prawdę niewielka i sięga góra 50-60 litrów, bo 65 l. ma kocioł warzelny. Ciut większą instalację ostatnio miałem możliwość zobaczyć w browarze Misionář we Zlinie....-
Channel: Czechy
-
-
Po przenosinach z Wlenia browar Dolina BoBRU znalazł swe miejsce w Jeleniej Górze w dawnej fabryce włókienniczej Anilux, jednak nie nad Bobrem, a tuż przy jego dopływie - rzece Kamienna. I to ona była przyczyną fatalnej powodzi we wrześniu 2024. Nikt się nie spodziewał, że płynąca dość...-
Channel: Browary polskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment